Prokletí Mabiny farmy

Prokletí Mabiny farmy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511179/bmid_prokleti-mabiny-farmy-6NI-511179.jpg 4 44 11

Vraždy v Cherringhamu série

< 6. díl >

Temná historie Mabiny farmy sahá až do 17. století, kdy lidé žili ve strachu z ďábelských sil a čarodějnic. Podle legendy jsou statek a jeho obyvatelé stiženi prokletím. Možná proto dodnes na farmě skomírá úroda a dějí se podivné nehody. Jack a Sarah jsou ale přesvědčeni, že za zlovolnými událostmi nestojí nadpřirozené síly.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Curse of Mabb's Farm , 2014


více info...

Přidat komentář

emilieselden
01.04.2024 3 z 5

Další příjemný díl ze série, který nezklamal. 3,5*

janina66
21.03.2024 4 z 5

Velmi příjemné a oddychové čtení s detektivní zápletkou a prvkem tajemna. Těším se na další případ této milé dvojice.


Vesper001
16.02.2024 4 z 5

Kdo má rád anglický venkov, jednoduché a uhlazené detektivní příběhy, tak vzhůru na Mabinu farmu. Kniha je útlá a celkově připomíná díl z nějakého britského krimiseriálu, u kterého si odpočinete, vypnete a usnete. :)

MiroslavKutík
22.08.2023 4 z 5

Další skvělý a napínavý příběh s amatérskou detektivní dvojicí Sarah a Jack.
Četlo se to pěkně a rychle už teď se těším na další díly....

Pepina19
04.08.2023 4 z 5

Příjemně strávené deštivé odpoledne u detektivního příběhu s nádechem tajemna.

Aknel26
22.07.2023 4 z 5

Tahle série zatím jede na své vlně a drží si svou kvalitu. Oceňuji, že i na tak malém prostoru autoři vymyslí slušnou a originální zápletku - tentokrát do příběhu zamotali dávnou legendu a vytvořili atmosféru tajemna. Rozuzlení mě napůl překvapilo, napůl jsem uhodla.

jahlina
14.06.2023 4 z 5

Prokletí Mabiny farmy je šestým pokračováním knižní série Vraždy v Cherringhamu. Jedná se o takové klasické detektivní jednohubky, které lze číst i samostatně. Já je ale čtu postupně a ráda se k nim vracím i díky sympatické dvojici amatérských detektivů webdesignérky Sarah a bývalého policisty Jacka, který se na anglický venkov přistěhoval na důchod z USA.

Opět se jedná o odpočinkové trochu staromilské čtení, nic náročného nečekejte. Pro někoho může být anglický venkov nuda, jiný si tam najde to své. Tento příběh je okořeněný duchařskými historkami, což se mi moc líbilo. A závěr, ten mě docela překvapil.
Pokud hledáte čtení na jeden, maximálně dva večery, a máte rádi příběhy, ve kterých se řeší nějaká záhada, pak neváhejte a Prokletí Mabiny farmy zkuste.

INCOGNITOREADER
23.05.2023 5 z 5

Jedná se o zatím nejlepší díl série. Stará farma skrývá tajemné starobylé magické místo. A na farmě se dějí opravdu divné věci. Samovolné vzplanutí, nemoci krav, tajemné stopy na střeše. Lidé mluví o prokletí celé farmy a všech kdo na ní žijí. Celou knihou se tak krásně line tajemno. To mám rád.
Kniha je sice 6. díl ze série, ale tím, že na začátku knihy máte stručné medailonky hlavních postav tak vůbec není důležité, kterým dilem začnete.

Nuttelka
23.04.2023 4 z 5

Ale jo, tento díl se povedl, i když jsem od půlky věděla odkud vítr vane :-) A pořád přemýšlím, zda nám autoři dopřejí jakože romantickou linku mezi našimi "amatérskými" detektivy :-) No, necháme se překvapit, pokud budou další díly, ráda si je přečtu, jsou to jednohubky na odpoledne...
A tato série má opravdu velmi povedené obálky knih, ty se mi jakože dost líbí!

Danago
20.04.2023 5 z 5

Tento díl série , já osobně pokládám zatím za nejzdařilejší. Je zde cítit duchařina, prokletí farmy , napětí.
Na farmě se dějí nevysvětlitelné věci a v městečku se mluví o prokletí, které se zakládá na určitě historické události. Majitel farmy se , ale s žádným prokletím nehodlá smířit. Bohužel tyto události trápí nejen jeho , ale i jeho ženu.
Hlavní dvojice našich amatérských vyšetřovatelů postupně odkrývá tajemství, které za tím vším stojí.
Kniha je krátká a já ji přečetla jedním dechem. Něco jsem odhadla, ale to nejdůležitější bylo pro mě překvapením.
Série má rozhodně vzestupnou tendenci. A ráda bych dodala že se každý díl dá číst jednotlivé a není potřeba znát předchozí díly, sama jsem nečetla všechny. Považuji to za velikánské plus. Prostě kdo chce zkusit , může začít kterýmkoli dílem ze série.
V neposlední řadě musím vyzdvihnout nádherné obálky a také, že v knihovně všechny knihy ladí k sobě, někomu je to možná jedno , ale pro mě je to poměrně důležité.

Ulala
15.04.2023 5 z 5

Opět chutná jednohubka. Ráda si vychutnávám knihy, kterých děj probíhá v klidném prostředí, bez uřezávaných hlav, sériových vražd a podobných nechutností (ne že bych se jim vyhýbala). Tentokrát jde o prokletou farmu, jejíž tajemství se Sarah s Jackem snaží rozlousknout. Výsledkem je spíš očekávané vyústění, ale proč ne... a mrtvola se objeví až na konci. Není to veledílo, ale jako odpočinkové čtení doporučuji.