Vražda Rogera Ackroyda (komiks)

Vražda Rogera Ackroyda (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41345/bmid_vrazda-rogera-ackroyda-komiks-2Nr-41345.jpeg 4 46 6

Agatha Christie Vražda Rogera Ackroyda Bruno Lachard Ongalro Rok poté, co paní Ferrarsová přijde za podivných okolností o manžela, stane se i ona sama svým způsobem obětí. Byla to sebevražda, nebo ji někdo otrávil? Když záhy zemře i její nápadník pan Ackroyd, není už o čem pochybovat. Jaká je však pravá tvář těchto událostí? Na scénu vstupuje Hercule Poirot... Podle znalců je tento román Agathy Christie z roku 1926 autorčiným mistrovským dílem. Detektivní záhada v precizních kresbách Bruna Lacharda tu ožívá i s celou svou chmurnou psychologií.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Le meurtre de Roger Ackroyd , 2004


více info...

Přidat komentář

Bája89
23.02.2022 2 z 5

Jako chvilka k zabavení, proč ne? Ale komiksová verze této legendární detektivky mi úplně nesedla. Poirot je tu opět vykreslen spíše jako karikatura a ani ty ilustrace za moc nestojí. Obávám se, že zrovna tomuto příběhu komiks spíš uškodil.

Devorah
27.07.2020 3 z 5

Udělat z nejješitnějšího detektiva na světě komiksového hrdinu chtělo opravdu hodně odvahy. Kresba sama o sobě není špatná, ale ne vždy se k příběhu hodí. Ovšem nejhůře dopadl slovutný Hercule Poirot, který zde vypadá jako nepodařená karikatura.
Tvůrci ponechali v komiksu relativně velké množství textu, ale i tak – ve srovnání s knihou – je příběh hodně osekán, vykostěn až na dřeň, což si rozhodně nezaslouží.
Pro fandy Agathy Christie jako jednohubka ano, pro ostatní jedna velká zbytečnost. Hvězdy za originalitu a modernost si ale zaslouží.


SSTknihy
24.05.2020 3 z 5

Samotný příběh oproti knižnímu originálu poněkud strádá, ať už kvůli tomu, že brilantní pointa, kterou v tomto příběhu autorka použila, poněkud ztrácí na působnosti a závěr není tak překvapivý, nebo proto, že tu není prostor pro vykreslení typické povahy Hercula Poirota. Kdybych neznala originál, asi by mě to příliš nenadchlo. Takhle to bylo příjemné zpestření pro milovníka detektivek.

Teresita
10.10.2018 4 z 5

Komiksové zpracování knihy od Agathy Christie se mi velice líbilo. Příběh je vyprávěn v první osobně, lehce vtáhne do děje a rozuzlení je překvapivé. Navíc nechybí můj oblíbený Hercule Poirot. Pro fanoušky královny detektivek povinnost.

IvcaK98
26.04.2014 4 z 5

Myslím, že v nějakých deseti letech, kdy jsem četla tenhle komiks, by mě nikdo nedonutil sáhnout po knížce od autorky, která žila ještě dvě století přede mnou. Takže děkuji, že mě navedl správným směrem :)

RaptoR
25.02.2013 4 z 5

Pěkné zpracování jednoho z nejslavnějších autorčiných děl. Navíc minimalistická kresba B. Lacharda mu sluší.

Štítky knihy

komiksy

Autoři knihy

Bruno Lachard
belgická, 1966
Agatha Christie
britská, 1890 - 1976

Kniha Vražda Rogera Ackroyda (komiks) je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x