Vražda pod lipami

Vražda pod lipami https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314548/mid_vrazda-pod-lipami-UcJ-314548.jpg 4 5 2

Učte se německy čtením krimi příběhů! Poutavé detektivky z prostředí Berlína doplňují rozmanitá cvičení. Vyzkoušejte si němčinu v textech s vynechanými slovy, v přiřazovacích a překladových cvičeních nebo ve hrách s písmeny! Kniha je doplněna CD ve formátu MP3, které obsahuje text namluvený rodilou mluvčí.

Detektivky, krimi Učebnice a slovníky
Vydáno: , Edika
Originální název:

Mord Unter den Linden


více info...

Přidat komentář

mirkoczentovic
15.08.2020 3 z 5

Dobrý úmysel sa trocha míňa cieľu.

Na obale knihy sa totiž píše, že je vhodná pre úrovne B1/B2. S vhodnosťou pre úroveň B1 to podľa mňa nie je celkom pravda, pretože študent na úrovni B1 si len ťažko poradí s komplexnejšími obratmi ako minulý infinitív, konjunktív či subjektívna modalita, ktorými sa to hemží už na prvých stránkach.

Naopak, slovná zásoba či dĺžka viet sú primerané.

Kniha je teda z hľadiska náročnej gramatiky vhodná skôr pre úroveň B2, kde však už je namieste otázka, či v nemčine radšej neskúsiť klasiku, ktorá sa už na zjednodušovanie nehrá.

Poteší kvalita CD nahrávky, ako i fakt, že nejde o zrkadlovú (dvojjazyčnú) knihu.

zanbai
02.05.2020 4 z 5

Příběhy trochu pokulhávaly, česky bych je asi číst nechtěla, nicméně na ozvláštnění a zpřístupnění němčiny, v níž pro změnu pokulhávám já, stačily bohatě. Při četbě jsem zároveň poslouchala namluvenou verzi, takže jsem si kromě rozšíření slovní zásoby zlepšila i poslech. Zahrnutá cvičení jsem přeskakovala, ale některá z nich pracovala přímo s textem příběhu (pár odstavců mělo např. vynechaná slova, jiné zase byly celé psány malými písmeny apod.), zcela se mi jim tedy vyhnout nepodařilo; tyhle konkrétní úlohy však byly natolik lehoučké, že jsem se jimi bez problému „pročetla“, ani jsem nemusela pozastavovat CD. :) Kniha obsahuje i malý slovníček - zdůrazňuji, že malý, neb mi při mých (ne)znalostech hrubě nestačil. Internet tuhle drobnou komplikaci hravě vyřešil.
Celkově jsem velmi spokojená, plánuji se poohlédnout po dalších podobných knížkách.


Autoři knihy