Vražda na svatbě

Vražda na svatbě https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410521/bmid_vrazda-na-svatbe-oDY-410521.jpg 3 19 9

Brandl a Kotrba série

< 2. díl >

Násilná smrt jednoho z hostů na svatbě dcery vlivného podnikatele vyvolá mimořádný ohlas – také proto, že na místě byl redaktor bulvárního deníku a přímými svědky vraždy byli i dva nejvyšší představitelé pražské kriminálky. Vyšetřování se logicky ujímá jeden z nich, kapitán Petr Brandl. Zpočátku se zdá, že půjde o triviální případ, jehož osou je klasický milostný trojúhelník…... celý text

Přidat komentář

Aghatte
23.12.2022 3 z 5

Docela slušná, dobrý jazyk, jen moc omáčky okolo, ale stačí přečíst a vrátit, nic, co by musel mít člověk doma. Trochu překombinované a konec useknutý.

Jiho226
21.03.2021 3 z 5

Četla jsem dlouho a víceméně s přemáháním,abych se nakonec pročetla k nezdařilému, takřka nudnému závěru. Velmi nepravděpodobný příběh, sepsaný navíc málo dynamickým a nečtivým stylem. K téhle detektivce se už nikdy nevrátím. Tři hvězdičky autorovi za snahu.


jprst
30.07.2020 3 z 5

Mezi současnými českými detektivkami lze tuto označit za lehce nadprůměrnou, ale nejde o nic, k čemu bych se někdy vracel a k přečtení další knihy tohoto autora mě to také nenalákalo.

konicekbily
14.06.2020 4 z 5

Na naše české poměry pěkně vymyšlená zápletka je trochu znehodnocena místy nesouvislým vyprávěním, možná i zvláštním stylem vypravěče. Vše jsem pochopil, ale ze závěrečného vysvětlení nemusí každému doklepnout motiv jednání hlavního viníka a důvod série vražd. Zde si autor svoji práci trochu zjednodušil.

vterinka
05.04.2020 3 z 5

Je to velice prapodivná detektivka.
Kniha není moc čtivá ani zábavná. Nějaké napětí a akci jsem zde hledala marně.
Je to plytký popis toho, jak probíhá vyšetřování, jak se postupně odhalují staré hříchy a s nimi spojený možný motiv vraždy.
Knihu jsem dočetla ze zvědavosti, ale tak, jak jsem byla zklamaná už na začátku, tak jsem byla zklamaná i na konci při rozuzlení.
Někdy jsem si připadala jak ve Švejkovi, když začal o někom mluvit, ale vlastně to nemá nic společného s tím, co se právě děje.

Prateri
10.02.2020 4 z 5

V knize bylo několikrát zmíněno vyšetřovatelem, že nejsme v Americe, to teda nejsme. Ale nevadí. Naše detektivky jsou jiné a trochu zastrčené za dravými díly ze zahraničí. Tato se mi líbila, četla se dobře. Co se týká zakončení knihy, tak souhlasím s názorem moničiny.

bagel
22.01.2020 4 z 5

Určitě jedna z lepších detektivek z této řady. Nepříliš komplikovaná, líbil se mně trochu odlehčený styl vyprávění.

alnahu
16.12.2019 3 z 5

Čtivá detektivka z českého prostředí se zajímavou zápletkou.Příběh začíná svatbou ,nevěsta byla opravdu výstřední -na svatbu si nazula brčálové baleríny,které ladili s jejími zelenými vlasy a zvláštním tetováním , svým outfitem působila,jako hastrman.Svatební hosté se scházeli v zahradě zámožného podnikatele a právě zde ještě před obřadem došlo k první vraždě.Mezi svatebními hosty je také šéf pražské kriminálky,který se hned pustí do vyšetřování,ale případ se zamotává čím dál víc,když dojde k další vraždě.

moničina
12.09.2019 4 z 5

Príbeh celkom dobrý i keď zápletka nie je nejak výnimočná, ale veľmi sa mi páči autorov štýl písania. V pozadí cítiť humor a iróniu, takto aj opisuje jednotlivé postavy aj priebeh deja. Mne sa to páči.
Jediná výtka sa týka záveru, ktorý bol unáhlený a chýba mi jasné rozuzlenie, kde by sme sa dozvedeli, prečo páchateľ zabil všetkých tých ľudí. Jedna z obetí je jasná, ale prečo zabil ostatných?