Vrah ze tmy

Vrah ze tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63932/vrah-ze-tmy-63932.jpg 4 13 3

Sympatickým rysem této detektivky je, že dává nahlédnout do obtížné práce bezpečnostních orgánů při objasňování záhadné vraždy inženýra Čermáka. Jejich postup se opírá vedle využití kriminalistické techniky především o zdravou úvahu a správné pochopení vzathů mezi lidmi.

Přidat komentář

Canniosh
17.04.2022 5 z 5

Velmi sympatická detektivka, kde vyšetřování vede kapitán Zeman (!) a k ruce je mu nadporučík Kalina (!!!) - že by odsud čerpal režisér 30 případů majora Zemana jména pro své postavy? Ale to jen na okraj, s pozdějším seriálem toto nemá nic společného, až na to, že pokud by podle této knihy byl jeden z dílů opravdu natočený, tak mohlo jít o další výborný, realistický, čistě kriminální, díl typu Smrt u jezera, Bestie či Tatranské pastorále. Kriminální zápletka je jasná od prvních stránek a postupné vyšetřování, odhalování pozadí, zatýkání domnělých viníků, zdůvodňování jejich motivů apod., to vše je zde popsáno srozumitelně a zajímavě. Dokonce tak, že jsem si v duchu děj přehrával jako na filmovém plátně, natolik to bylo zajímavé. Pro čtenáře detektivek povinná četba.

Baushka
06.08.2017 4 z 5

Klasická detektivka, která má spád, podezřelé ale nevinné, viník se odhalí ke konci. Neurazí, nenadchne. Za plus dávám vzpomínání na dobu v koncentračním táboře kapitána Zemana.


Pavelpi
04.07.2012 3 z 5

Přestože je knize už pěkná řádka let,postup vyšetřování je asi pořád obdobný - systematické využívání detailů a dobrá úvaha.