Vnitřní pouto

Vnitřní pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399098/mid_vnitrni-pouto-lR5-399098.jpg 5 1 1

Kabala, v doslovném významu „přijatá“, je židovskou mystickou tradicí, která před námi otevírá obtížně proniknutelné hlubiny poselství Tóry, či Starého zákona. Kabala není teologickým systémem, ale věděním, jež bylo předáváno odedávna ústní tradicí z generace na generaci. Kabala se zabývá základními otázkami, jako je smysl stvoření, způsob stvoření světa Bohem, odchod duší z tohoto světa a jejich vtělením, Boží Prozřetelnost či smysl a užitek Starého zákona a jeho přikázání. Izajáš předpověděl, že v době Mesiáše „Země bude věděním o Bohu naplněna tak, jak vody pokrývají mořské dno“.... celý text

Náboženství Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Chabad Lubavitch Praha
Originální název:

Inward Bound


více info...

Přidat komentář

Sefira770
05.09.2021 5 z 5

Kniha se čte velice dobře i když musím říct, že pokud v určitou chvýli vypadáváte z kontextu tak se buď vraťte o kousek zpět nebo čtení na chvíly odložte, jinak vám může dělat problém vyznat se v budoucích kapitolách, neboť vše je nutno studovat Pečlivě:).
Odměnou vám za to bude lepší porozmění židovské mistiky a to způsobem který jsem v jiných knihách s židovskou tématikou přeložených do češtiny zatím neviděl. Chabad odvedl dobroů práci děkuji vám za to.

Určitě knihu doporučuji všem Jehudim.

Štítky knihy

kabala judaismus

Autorovy knížky

2014  100%Vnitřní pouto

Kniha Vnitřní pouto je v

Přečtených1x
Chci si koupit1x