Vnitřní modlitba

Vnitřní modlitba https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109004/vnitrni-modlitba-109004.jpg 3 4 3

Antologie textů Terezie od Ježíše. Zápisky této světice jsou sestaveny tematicky, a tedy velmi přehledně. Už názvy jednotlivých kapitol jsou čtenáře schopny zorientovat v dané tématice: Modlitba není mluvením, V jakém smyslu je modlitba rozhovorem? Je potřebné nezapomínat, s kým mluvím, Nelze mluvit zároveň s Bohem i se světem… Texty sestavil Dominik Wider OCD a v české verzi byly vybrány z publikací přeložených Josefem Koláčkem SJ. ... celý text

Přidat komentář

Achillesaželva
07.03.2024 1 z 5

Fragmenty z různých spisů sv.Terezie: Hrad v nitru, Cesta k dokonalosti, Kniha o zakládání aj. Bohužel nevím, co nám chtěl autor této antologie předat. Myšlenky světice nebyly sepisovány formou apoftegmat a chtít její dílo takto pojmout, je nepochopením.

Žížala_0119
05.03.2024 2 z 5

Není to nic moc. Spíš nic, než moc. Slepenec textů, který není schopen předat čtenáři vnitřní dynamiku světice a jejího díla.


honajz
25.02.2023 2 z 5

Moc z té knížky nadšený nejsem. Už jen to, že jde o výcucy z různých knih, poskládaných vedle sebe editorem, z toho dělá knihu ne Terezie z Avily, ale editora. Představte si, že by někdo vzal básně třeba od Kainara, a podle své představy je seskládal úplně jinak. Jenomže i tak mi přijde, že jednotlivé rady jsou příliš těžkopádné, zbavené životnosti a konkrétních životních situací. Kallistovi Waremu nebo Surožskému stačí méně stránek, a přitom jdou rovnou k věci a konkrétně, jasně a srozumitelně. Tohle mi přijde, že ani člověk, který v modlitbě trochu pokročil, nemusí doporučené rady vždy chápat, protože jsou podány tak nějak skrytě, zahaleně, nejednoznačně, se spoustou zbytečné omáčky kolem. Což mi přijde jako škoda.