Vlk

Vlk https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470127/bmid_vlk-5LB-470127.jpg 4 8 2

Kniha prozkoumává historický význam dopadu vlka na člověka. Popisuje jeho důležitost zastoupení v mytologii, náboženství a vědy. Věnuje se obchodu se zvířaty, domestikaci, vlivu na film, fotografii a jejich roli v umělecké a literární fantazii. "Odvážná a fascinující série" The Independent "Skvělá knižní série...Nabitá fakty, zajímavými myšlenkami a krásnými obrázky." The Guardian Autor je profesorem na katedře studií vztahů lidí a zvířat při University of Roehampton v Londýně.... celý text

Mytologie Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Élysion
Originální název:

Wolf , 2011


více info...

Přidat komentář

Atuin
11.02.2022 5 z 5

Výborná kniha, doporučila bych z této edice i jiné např. Velrybu nebo Sovu.
Poukazuje a ukazuje ty prvky, které se nám dnes snad už vrací do hlav, ale které jsme svého času nějak vypudili. Možná to tak mělo být, ale je dobře že takové knihy vznikají. Ten vývoj je nesmírně zajímavý. A je neoddělitelnou součástí nás, stejně jako ostatních.

Lenka4
15.11.2021 5 z 5

Velmi poučný pohled na vlka v čase, napříč kontinenty a v konfrontaci s lidmi. Každý tvor má přirozené právo na život. Jistá úskalí přináší moderní přeměna vlkodlaka v eko-vlka. Člověk by si měl zachovat respekt před divokým zvířetem, v jeho prostředí se chovat obezřetně a naučit se bděle hlídat svá stáda. Pak je soužití jistě možné.


Štítky knihy

vlci člověk a zvíře

Autorovy knížky

2021  88%Vlk