Vladimír Ráž - Příběh prvního milovníka

Vladimír Ráž - Příběh prvního milovníka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214114/mid_vladimir-raz-pribeh-prvniho-milovnika-214114.jpg 3 15 4

Vladimír Ráž – vyřkněte toto jméno a vrátí se Vám jednohlasá ozvěna: král Miroslav z nesmrtelné pohádky Bořivoje Zemana Pyšná princezna. Bylo by však poněkud nespravedlivé umístit tohoto herce jen do filmového fochu nadepsaného „Krásní a stateční princové“.

Přidat komentář

Atanone
18.01.2024 3 z 5

Kniha se dá přečíst za pár hodin, což bych bohužel nepřičítala k jejím kladům. Napsáno mile a v mnoha ohledech bez příkras, takže v tomto směru jsem si početla, i když mnoho zásadně nového jsem se nedozvěděla. Dost velkou část zabírají fotografie, což je moc fajn, ale také recenze, které bych osobně klidně oželela, stejně jako info koho, kdy a v čem p. Ráž daboval.
Je to subjektivní dojem, ale o tom tato databáze je. Knihu posílám dál, ať slouží

MarcoPolo936
28.04.2022 3 z 5

Takové jednoduché pěkné čtení.. Životopis herce, který se chtěl stát lékařem, ale díky nastoupivšímu protektorátu a zrušení vysokých škol se vydal na jinou cestu. Stal se králem Miroslavem, vládcem pekel Solfernem a taky hlasem slavného Old Shatterhanda... Doplňeno vzpomínkami režisérů a recenzemi jeho rolí.. Není to žádná pecka, ale příjemné čtení..


Nuttelka
28.07.2021 3 z 5

Vladimír Ráž je můj oblíbený PAN herec a jeho hlas je nezaměnitelný.
V této knize jsou fakta jeho života a moc mě mrzí, že už nedošlo na jeho vlastní sepsání vzpomínkové knihy.
Tuto knihu jsem si vybrala v rámci Čtenářské výzvy a působila na mě spíš jako sepsaná "slohovka" ve škole :-)

Silmarien
13.12.2017 3 z 5

Životopis zaujímavého muža od jeho obdivovateľa - aspoň tak mi to znelo. Môže byť. Ale viac v tom nehľadajte.