Vladařky

Vladařky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24255/bmid_vladarky-8vi-24255.jpg 4 7 3

Podtitul: Ženy, které tvořily dějiny Galerie žen, které, jako významné panovnice, ovlivňovaly světové dějiny od 16. stol. do současnosti. Vedle osudů evropských panovnic a ruských careven tu najdeme i portrét indické političky Indíry Gándhíové. Publikace je doplněna přehledem historických dat a rodokmeny popisovaných osobností.

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Brána
Originální název:

Herrscherinnen


více info...

Přidat komentář

vladka321
26.01.2023 5 z 5

Jak psáno níže, jde o opravdu povedenou a velmi čtivou knihu, která vás donutí k dalšímu vyhledávání a zájem o jednotlivé osobnosti. Doporučuji přečíst, nudit se nebudete,

TheMelorry
17.05.2019 4 z 5

Velice povedená kniha. Na vladařky a významné historické osobnosti je nahlíženo z jiného pohledu. Ukazují se jako obyčejné ženy se svými starostmi i radostmi. Kniha je plná zajímavých informací o jejich panování i osobním životě. Kniha obsahuje několik částí, každá se věnuje jedné panovnici a každá je velmi osobitá. Za mě velmi povedená a čtivá kniha, při jejíž četbě jsem se dozvěděla nová fakta.


R´Hell
06.04.2011 4 z 5

Významné ženy to nikdy neměly lehké. Buď byly podceňovány a nebo rovnou odsuzovány k neúspěchu. Knížka Vladařky ukazuje, jak se se svým osudem vyrovnaly ženy, které potkal výjimečný osud a staly se vládkyněmi své země. Ale přesto všechno zůstaly jen člověkem z masa a kostí a spoustou osobních problémů.