Víza na jinou zemi

Víza na jinou zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94668/viza-na-jinou-zemi-94668.jpg 5 5 2

Obsah: 1. Magický puding 2. Posvátná geografie 3. Jsou mezi námi 4. Portae inductae 5. Nesmrtelní 6. Tajné společnosti a energetické centrály 7. Nezasvěcencovy představy o zasvěcení 8. Jeden z těch, kteří stráží klíče tajemství magie 9. ...zůstal na této Zemi a shromažďuje vyvolené 10. V těch zaprášených knihách

Přidat komentář

Pavla79
22.06.2023 5 z 5

Občas jsem si to musela přečíst několikrát..., stejně jako Jitro kouzelníků..., ale za mě jedna z top!

HTO
10.05.2019 5 z 5

Výpisek (přepsáno i s chybami): „Další charakteristikou výjimečných lidí je to, že jsou extremně jasní. (...) Tak jako řada knih, jež údajně popularizují teorii relativity je naprosto nesrozumitelných, tak zase Einstein či Eddington jsou naprosto jasní.

A stejně je tomu u všech velkých průkopníků a zvláště u Curiere, kterého nečteme nikdy dost. Je také třeba pocho­pit, že tito velcí průkopníci měli na počátku své kariéry osvícení, která se navracejí, jež však měli často čas zaznamenat. Tato osvícení je snadné nalézt. Jsou samozřejmě smíchána s technickými podrobnostmi a někdy s matematikou. Někdy je třeba pročíst desítky stránek než padneme na pasáž, která osvěcuje celý vesmír světlem stejně intenziv­ním jako krátkým. Tento druh bádání však stojí za to.

Nachází se v něm uspokojení, jaké nepřináší žádná jiná četba, snad jen kromě science-fiction v jejích nejinspirovanějších okamžicích. Autoři sci-fi bohužel většinou nevypadají na to, že by četli tyto vědecké knihy. Pokud se týče filozofů, ti o nich nikdy ani neslyšeli.

Takový Sartre bude třeba hovořit na stovkách stránek esenci a existenci a přitom ani nebude vědět, že střídavý proud, kterým si svítí, se desetkrát za sekundu změnil z esence v existenci a naopak.

A vzpomínám si na rozhovor, který jsem měl s Camusem o Sysifovském mýtu. Řekl jsem mu, že když se kámen kutálí dolů, Sysifos by mohl zachytit ztracenou energii stejně ja­ko se to běžně dělá s padající vodou, tj. tím, že by vyro­bil elektrický proud. A Camus mi řekl: „Ono je tedy možné vyrábět elektrický proud z padajícího předmětu?“ Nechal jsem toho.“


Štítky knihy

záhady kněz Jan

Autorovy další knížky

Jacques Bergier
francouzská, 1912 - 1978
1990  81%Jitro kouzelníků
1992  79%Mimozemšťané v dějinách
2009  79%Utajení vládcové času
1995  71%Kniha nevysvětlitelného
1989  96%Víza na jinou zemi

Kniha Víza na jinou zemi je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x