Vítejte v Pekle!

Vítejte v Pekle! https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193708/bmid_vitejte-v-pekle-193708.jpg 4 16 16

(P)O čertech zábavná kniha pro všechny malé zlobily a zlobilky Tak jako se děti straší čerty, tak se čertí děti straší lidmi. Protože stejně jako je pro lidi peklo za trest, je pro čerty největším trestem jít mezi lidi. Vždyť jsou přece tak zlí a hamižní, dělají si naschvály a šijí na sebe „boudy“. Proto když už rodiče dvou malých neposedných čertů Alberta a Norberta nevědí, jak své synky – hlavní hrdiny knihy - usměrnit, pošlou je mezi lidi. Aby si tam uvědomili, že rodiče se mají poslouchat a že nejlépe je doma v pekle. A tak se čertíci potulují lidským světem, dělají jednu čertovinu za druhou, a zatímco najdou útočiště v hotelu Peklo, kde se cítí jako doma, poznávají, že lidi nejsou ani zdaleka tak zkažení, jak jim doma říkají. Pro samou pohodu a zábavu ale nezapomínají na úkol, se kterým mezi lidi přišli: Vrátit peklu všechny hříšníky, které omylem pustili na svobodu. Aby toho dosáhli, budou muset prokázat hodně důvtipu a odvahy a smířit se s tím, že jim do jejich úkolu neustále budou zasahovat dvě kapacity, které mají s péčí o lidské duše největší zkušenosti: Bůh a Lucifer. Hravá kniha autora populárních příběhů o Billu Matlafouskovi je bohatě doplněna kouzelnými ilustracemi jedné z nejžádanějších současných ilustrátorek - Markéty Vydrové.... celý text

Přidat komentář

KateTheBlogger
16.06.2023 5 z 5

Milé a vtipné čtení pro děti i dospělé. Oceňuji humor, který je knihou protkán od začátku do konce. Často jsem se u knihy a některých hlášek smála i nahlas, což mě potěšilo, protože pohádky nejsou můj tradiční žánr.

Malinali
02.06.2023 5 z 5

Pohádka pro děti i dospělé. Vtipně napsané, moc mě bavilo číst a 5ti letého syna poslouchat. Knihu jsme si koupili i do knihovny, budeme ji číst vícekrát. Krásné ilustrace.


DK197
29.07.2020 4 z 5

KNIHA: Mně se příběh moc líbil. Nechyběl humor ani chytré hrátky se slovy. Ačkoli některá slova ovšem budou drásat nervy milovníkům češtiny - viz. ZHODNĚTE = buďte hodnější. I já s tím občas měla problém. Jinak jsem ale spokojená. Je to milé, originální, doplněné hezkými ilustracemi. A přesto, že je to jedna pohádka, koncepce dovoluje nenásilně přerušit čtení v určitých pasážích, pokud budete dětem navíckrát předčítat na dobrou noc.
Jen není vhodná pro zaryté ateisty, pokud ani v pohádce nepřekousnete slovo Bůh. Protože on a Lucifer tady k sobě prostě neodmyslitelně patří. :-) Těch čertů je tam sice nakonec trochu moc, ale... a pokud je to propagace tak čertovsky rafinovaná a zaslouží si ocenit. :-)

Majulda8
14.02.2018 5 z 5

Krásně napsané pro děti.

Brambram
01.06.2014

Záměrně nedávám hvězdičkové hodnocení, protože to nejde. Když to rozkouskuji - ilustrace, pro které jsem si to půjčovala neb miluji práci paní Vydrové - klidně šest hvězd. Obecně výtvarné zpracování, barevný papír na kterém je to natištěné - super.
Vlastní příběh čertích bratrů Norberta a Alberta - zlobí, jsou odesláni na svět aby napravili co zkazili, nakonec napraví mnohem více - ok, i tohle by bodovalo třeba na 4 hvězdy.
Co pro mě byl naprostý propadák a těžce za hranicí - reklama.
Knihu sponzoruje hotel V pekle nacházející se v Josefově Dole v Jizerkách. Takže celý příběh se odehrává v okolí tohoto hotelu, majitelé hotelu s rodinou v něm vystupují, část z nich je dle příběhu přímo čerty a ve finále, když se ubytujete v hotelu, dle příběhu se vám dostane výletu do pravého pekla a setkání s čerty v jídelně hotelu. S hodně přivřeným okem a skřípěním zubů bych to snad i přešla. Ale pro jistotu, aby děti opravdu neodolaly - na přední předsádce knihy jsou fotky z hotelové herny, hřiště, průlezky, na zadní předsádce pozvánka majitelů - přijeďte a zeptejte se nás jak to opravdu bylo a abyste nemuseli hledat na netu - na předposlední stránce telefon, odkazy na webovky ať je to co nejjednodušší. Chápu, nejlepší reklama je ta co je cílená na děti, jejich prosbám se nejhůře odolává. Říkala jsem si, že když mé děti z vlastní vůle nekoukají na televizi jsou toho tak nějak ušetření. A ono ne, už si musíme dávat bacha i v knihách. Smutné a pro mě poučení do budoucna. :o(