Víťa Malejev v škole a doma

Víťa Malejev v škole a doma https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143704/vita-malejev-v-skole-a-doma-143704.jpg 4 13 6

Poviedka o veselých i vážnych príhodách sovietskeho chlapca, žiaka štvrtej triedy, ktoré sám aj so svojimi kamarátmi prežili ako v škole, tak mimo nej a ktoré ho naučili chápať silu skutočného kamarátstva aj radosť z úspechu triedneho kolektívu.

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovenské nakladateľstvo detskej knihy - SNDK
Originální název:

Витя Малеев в школе и дома (Viťa Malejev v škole i doma) , 1952


více info...

Přidat komentář

RADOST
21.08.2021 3 z 5

Tuto knihu jsme měli doma, s bráchou jsme ji měli jako povinnou četbu. Nebyla sice tak dobrá jako Neználek, ale tehdy nijak neurazila náš čtenářský vkus. Klučičí příběh mě zaujal, bylo to výchovné a já tenkrát byla vzorná školačka.

hrdlickova_61
30.03.2019

Knížku mi darovala naše paní sousedka, když mi bylo asi tak deset let. Měla jsem od téhož autora moc ráda příběhy o Neználkovi, a tak jsem zajásala a přečetla si s chutí i o Víťovi, Kosťovi a jejich kamarádech. Moc se mi líbilo hlavně to, že se tu vypráví o všedních starostech, jaké může zažít každý. Realistické obrázky ten dojem ještě posílily, a protože jsem vždycky měla sklon číst oblíbené knížky několikrát, vracela jsem se ráda i k téhle.


Metapt
22.11.2017 4 z 5

Přivedla mě jako třeťáka k zájmu o matematiku. Tak to asi napsal pan Nosov dobře.

ajsigirl
04.09.2017 4 z 5

Knížka je pěkně psaná a rychle se čte, stejně jako předchozí díla autora (..Neználek apod.). Hlavní postavou je mladý chlapec, který chodí do školy v niž není zcela úspěšný. Matematika mu dělá problémy a místo učení opisuje výsledky u kamarádů. Po příchodu jiného -lajdáka- si uvědomí, že dělá třídě ostudu a spolu s novým kamarádem Šiškinem se začnou učit a pracovat na vlastní vůli + vytrvalosti. Kniha může trochu připomínat Foglarovky. Pěkné čtení :-) Za mě 4

babicka_amalka
16.02.2017 2 z 5

no, ani jako dítě mě tahle knížka moc nebrala....

Harry
22.05.2013 4 z 5

Knihu ze školního prostředí SSSR s hlavním hrdinou Víťou, kterému to moc nešlo, ale celkem se to dalo číst - vždyť v té době byl SSSR náš vzor a to téměř ve všech oblastech, tedy i ve škole. Ale Víťa dokazoval, že i v SSSR nebyli jen vzorní žáci.