Virga: Komická zpráva o konci světa globálním vysušením

Virga: Komická zpráva o konci světa globálním vysušením https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214102/mid_virga-komicka-zprava-o-konci-sveta-globalnim-vysusenim-214102.jpg 4 13 4

Vesmír je temný. Je prý nekonečný. Je záhadný. Je nevyzpytatelný. Ale rozhodně není blbý. To však neznamená že nemůže udělat chybu. Zkrátka Vesmír má prsty ve všem. (Pokud však nějaké prsty má. Všeobecně se soudí, že to s těmi prsty je nějaká naše snaha o zhmotnění vlivu.)

Přidat komentář

jirijanovotny
22.04.2023 5 z 5

Autor zřejmě snídal dlouhé roky Pratchetta až se mu to jednou ve vnitřnostech šprajclo a výstupem je průjem slov, který do velké míry Pratchetta připomíná. V dobrém. Samozřejmě v dobrém. Je to něco jako Pratchett, jen trochu slabší. Jako pytlík Earl Greye, který zalijete podruhé. Stále se to dá, ale už to není ono. I přes to to přečtete jedním dechem.

Upřímně, je to nejvtipnější slátanina, kterou jsem kdy četl. A to jsem toho už stihl přečíst hodně. Relativně hodně. Asi. Když se to srovná s průměrem v ČR. Nevím, jak bych pochodil tady na knižní databázi, ale s průměrem v ČR asi ok.

Jo, klidně se do čtení pusťte, je to prča.

Virga
19.06.2020 5 z 5

Jak napovídá moje přezdívka, knihu miluji.
Krátká povídka, úžasná myšlenka a skvělý smysl pro humor. Nedokážu si vybrat nejoblíbenější postavu, jelikož úplně všechny jsou výborně napsané. A krátké kapitoly s králíky byly super


cziss
22.04.2020 3 z 5

Těžko hodnotit, myšlenka byla zajímavá a místy to bylo dost vtipné. Místy se to zase už moc opakovalo a byla to nuda. Inspirace stopařovým průvodcem je patrná.

ZuzanaMrh
16.09.2017 5 z 5

Tak tohle bylo hodně ujetý a naprosto super. Už dlouho jsem se u nějaké knihy takhle nebavila. Přečteno v podstatě "na posezení".
Jak u mě bývá pravidlem, kniha vzata jen tak mimochodem (a za poklusu) z regálu v knihovně. Rozhodně se chystám přečíst i další knihy tohoto autora.