Vílí pohádky na dobrou noc

Vílí pohádky na dobrou noc https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157452/vili-pohadky-na-dobr.jpg 4 16 5

Vílí pohádky na dobrou noc Okouzlující, někdy hravé a často moudré víly nám pomohou spojit se s rytmem a harmonií světa přírody a naladit se na jeho sílu. Tyto nádherné příběhy na dobrou noc seznámí vaše dítě s energií víl prostřednictvím půvabných a zároveň inspirativních pohádek. Jemné meditační a vizualizační techniky, které vám tato kniha rovněž přiblíží, pomáhají dětem rozvíjet představivost, empatii a porozumění a zároveň je uvolní tak, aby se jim dobře spalo. Kniha obsahuje 20 překrásně ilustrovaných příběhů na nejrůznější témata – od toho, jak je důležité vážit si krásy divoce žijících zvířat až po to, jak v sobě rozvíjet odvahu a víru. Každá pohádka je doplněna poselstvími, která shrnují její pozitivní význam. V úvodní části knihy se dozvíte, jakou roli hrají víly v nejrůznějších kulturách na celém světě, a také to, jak může čtení těchto příběhů pomoci vašemu dítěti zklidnit se a uvolnit před spaním. Kniha zároveň poskytuje návod, jak využívat tyto pohádky coby odrazový můstek pro vaše dítě, aby se dokázalo vcítit do světa přírody, vnímat jej a přistupovat k němu tvůrčím způsobem. ... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: ,
Originální název:

Fairies at Bedtime , 1999


více info...

Přidat komentář

miri.f
24.05.2022 2 z 5

Po přečtení knih "Kouzelná zvířátka na dobrou noc", "Klidný Buddha na dobrou noc" a "Pohádky pro malé Buddhy" musím bohužel hodnotit tuto knihu jako nejslabší z nich. Poselství, meditace a ilustrace jako u ostatních skvělé, nicméně příběhy jako takové na kvalitu ostatních, mnou přečtených knih z edice, nedosáhnou. Ještě se nechám překvapit, jaké budou zbývající dvě knížky, které jsem dcerce zatím nepředčítala. Zde jsem měla dojem, že byly psány honem na koleni, aby tedy doplnily určitý počet, ale hlubší význam dané příběhy zcela postrádají. Poselství, která jsou uváděna ke konci každého z nich, mnohdy vydají za víc, než onen příběh samotný. Je to škoda, v takovém krásném obalu a s náramně povedenými ilustracemi by si kniha zasloužila mnohem víc.

makkuska
27.11.2020 5 z 5

Příběhy se mi líbí a baví mě je dceři číst. Jsou plné poučení, ale i děje, takže zabaví dítě i rodiče při čtení. Navíc máme rádi i audio verzi.


annes
22.07.2019 3 z 5

Pohádky jako takové nic moc, ale to poselství je super na zamyšlení. Použito na táboře pro holky 8-13 a v pohodě.-)

Andi
23.11.2018 3 z 5

Pohádky jsou to moc pěkné, líbila se mi poselství na konci každé z nich. A také se mi líbily obrázky. Úžasné zpracování. Dějově už pak příběhy ale pokulhávaly. Ale na podněcování a rozvíjení dětské fantazie to nejspíš stačí.

Obiwanova
11.10.2018 3 z 5

Dle mého názoru se jedná o zbytečně nadsazovanou edici pohádek.

Autorovy další knížky

Karen Wallace
anglická
2013  81%Andělské pohádky na dobrou noc
2015  71%Vílí pohádky na dobrou noc
2018  80%Nové pohádky kouzelné lucerny