Vílí býlí

Vílí býlí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348897/mid_vili-byli-mUv-348897.png 4 33 13

Když holčička Janinka objeví na půdě babiččiny chaloupky starodávný ilustrovaný herbář, začnou se dít podivné věci. Herbář je totiž kouzelný a ukrývá v sobě neuvěřitelná překvapení. S pomocí víl se holčička dostane do čarovné říše víl a skřítků, kde zažije neobyčejná dobrodružství a pozná mnohá tajemství týkající se léčivých rostlin. Na konci každé z deseti krátkých kapitol jsou pro děti připraveny cvičné otázky, aby si připomněly zajímavosti a poznatky, které se v příběhu dozvěděly.... celý text

Přidat komentář

Buclik_Book10
21.12.2022 5 z 5

Nádherný příběh a učení o bylinách.
Moc se mi to líbilo.
Doporučuji :)

Nudlesmakem
31.03.2022 4 z 5

Docela mě překvapilo, že to děti ve školce bavilo. Připadalo mi to více poučné, než pohádkové, za mě málo humoru a takové utahané. Nicméně kouzelné ilustrace.


Josh
20.01.2022 5 z 5

Prolíná se realita a pohádka, takový snový příběh pro dnešní děti - co kdyby se víla objevila na půdě nebo zahradě? Kdo chce pro děti akční příběh, tak se krátké příběhy dají číst před obědem a v polévce bylinka :o) Příběhy nabízí i poučení, kdy si děti s pomocí otázek na konci každého mohou ověřit, zda si všímaly bylinek a něco si o nich pamatují. Krásná grafika Evy Chupíkové obrazotvornosti určitě pomůže. Na procházce venku pak mohou hledat konkrétní bylinku (a hned je akce :o)) Nebo co si na jaře začít sbírat bylinky a založit si herbář? To už je na rodičích, zda kniha zůstane jen v poličce, nebo je zdrojem informací a zábavy….

broskev28
06.10.2021 3 z 5

Po právě dočteném Bylináři je tohle úplně jiné - chápu, měly to být pohádky, ne návod k využití a herbář v jednom. A co teprve když si vzpomenu na Byliny malé čarodějky! Ale přesto mě knížka zklamala, snad s výjimkou ilustrací. Nevylepšila to ani anotace, jejíž poslední věta obsahuje hrubou chybu.
Naštěstí dětem v naší knihovně se líbí, a to se počítá.

gretl74
26.05.2021 3 z 5

Obyčejná příjemná dětská knížka. Hezké téma, ale asi by se dalo zpracovat trošičku poutavěji. Takhle je to bylinka, víla, bylinka, víla, bylinka, víla ... a do toho seznam nemocí, na co kterou použít. Na naší slečnu to bylo málo akční. 3,5*

BarcaStell
13.10.2020 5 z 5

kniha byla hezká a poučná

Purple17
08.04.2020 4 z 5

Ty ilustrace, já tu Chlupíkovou prostě zbožňuju. Mám doma snad všechny její Knihy které ilustrovala. Doufám, že brzy vyjde další. Tahle série je moc povedená.

Hanisek
02.04.2020 5 z 5

Příběh plný kouzel a vůně bylinek. Moc se mi líbí informace o využít bylinek a jejich léčivé účinky. Příběh se čte jedním dechem a ty ilustrace :-) nádhera. Paní Chlupíková je prostě kouzelnice.

triatlet
07.02.2019 5 z 5

Ve srovnání s Bylinkovými pohádkami (https://www.databazeknih.cz/knihy/bylinkove-pohadky-399249) mnohem pohádkovější, bylinkovější, jazykově i obrázkově pestřejší.
Z příběhů Radomíra Sochy plane stejná kouzelná záře jako
z tajemného herbáře.
Střídání reálného světa s kouzelným působí plynule, pěkně se prolínají.

Líbilo se mi využití přísloví. "Před heřmánkem smekni a před bezem klekni."
... aneb před Burešovou smekni, před Sochou klekni.

efka.saf
18.04.2018 5 z 5

Moc hezká dětská kniha, jejíž kvalita tkví především ve zprostředkování velmi zajímavých informací o léčivých bylinkách. V oblasti léčivek se už rozhodně nepovažuji za začátečníka, ale i pro mě zde bylo několik zcela nových informacích, což oceňuji. Na druhou stranu, pohádkový příběh je docela jednoduchý, žádnou spletitost a hlubší zápletku nečekejte, ale aspoň bude pro děti snazší se v knížce zorientovat. Místy se v knize objevují i pojmy nebo formulace, kterým (podle mě) většina dětí rozumět nebude a bude na rodičích, aby dětem tyto pojmy vysvětlili. To ale není žádná tragédie. Skvěle zvolené jsou i doplňující otázky, na které není problém pro děti najít v knize odpovědi. Oceňuji i návod, jak si založit herbář.

Celkově se mi kniha líbila podstatně víc, než knihy Daniely Krolupperové (četla jsem od ní prozatím jen Rybí sliby a Zákeřné keře), v jejíž knihách jsem měla často pocit, že na otázky, které jsou na konci každé kapitolky, v textu nejsou jednoznačně řečeny odpovědi. Rovnež bylo v knížkách velmi málo informací k jednotlivým rybám či keřům a důraz byl kladen především na pohádkový příběh. Malé děti ale můj názor na knihy sdílet nemusí :). Knížky obou autorů jsou ale moc hezké po výtvarné stránce, oceňuji především velmi povedené barevné ilustrace Evy Chupíkové.

alnahu
19.01.2018 5 z 5

Tato kniha o bylinkách mě velmi oslovila i když je určena dětem ,ráda jsem si ji přečetla a koupila jsem ji vnučce.Tato kniha obsahuje dobrodružné příběhy a zároveň poznání pozoruhodného světa bylin.Každá bylinka v knize je vyobrazena a má svoji vílu u každé je krátký popis ,jak ji poznáme.Na konci každého příběhu je pár otázek ,jestli bylinku poznáš a na konci knihy návod ,jak si udělat vlastní herbář a popis co to vlastně herbář je.Doporučuji koupit dětem tuto zajímavou pěknou knihu.

PavlínaAlžběta
10.01.2018 5 z 5

neteří a pravidelným čtením mohu posoudit i její dárek od Ježíška a to pohádku Vílí býlí s netradičním námětem. Hrdinka se pomocí knihy herbáře dostává do kouzelného světa, kde jsou skřítkové i víly a společně prožívají dobrodružství, které točí kolem léčivých rostlin, bylin apod. Pohádka je krásně ilustrovaný herbář pro malé děti o poznávání rostlin, květů, bylinek , kde se mohou i naučit co poslouchali a hlavně co sledovali pomocí otázek. Mě se knížka líbí více než neteři:)

MartinaF
16.11.2017 4 z 5

Tak tohle se mi moc líbilo. Četla se moc dobře a autor do příběhu zakomponoval i poučení, takže i já jsem se dozvěděla spoustu nových informací.