Vysoké napětí

Vysoké napětí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477181/bmid_vysoke-napeti-HDX-477181.jpg 4 20 4

Victor Costa série

< 3. díl

Přistoupí milující sestra – šéfka korsického gangu, působícího v Paříži, na riskantní „obchod“, aby dostala bratra z vězení? Čeho bude schopen milující otec, aby zachránil rodinu před nesmlouvavými vetřelci? Kapitán Victor Costa si uvědomuje, že stojí před nejtěžším případem své kariéry. Detektivní román současného francouzského autora a kriminalisty zachycuje příběhy odehrávající se v prostředí nechvalně proslulého pařížského předměstí. Norek je temný a drsný, ale zároveň lidský. Jeho bohaté zkušenosti neumožňují černobílé vidění světa. I postavy gangsterů proto čtenář nachází v nebývale lidském světle.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Práh
Originální název:

Surtensions , 2016


více info...

Přidat komentář

Belanna
25.01.2024 5 z 5

Třetí kniha s Victorem Costou.
Tady je ještě více poznat, jaké bylo povolání autora.
Všechny případy, pátrání, dedukce, ale i pocity a myšlenky jednotlivých postav jsou neskutečně reálné. Nic není potlačeno, nic není přikrášleno, je to zkrátka opravdový život na pařížském předměstí. Drsné, smutné a přesto lidské.
S Victorem bych se chtěla určitě ještě někdy potkat.

ZuK1
05.09.2023 4 z 5

U knížky je evidentní, že autor je kriminalista, který má zkušenosti ze své profese. Vyšetřování se týká více případů a dá nahlédnout i do celé mašinérie, která s tím může být spojená. Advokáti odsouzených a jejich kličky, propojení různých úřadů, mnoho souvislostí, osob a jejich soukromých životů, netýkajících se jen členů vyšetřovacího týmu. Různé charaktery, různé úhly pohledu, dost drsný náhled i do věznice Marveil a občas člověk i tak trochu rozumí pohnutkám druhé strany, než se ovšem všechno zvrtne a začíná hroutit. Čtivá knížka, jejíž ději je schopný člověk i uvěřit.


Ivulka432
17.03.2022 3 z 5

Nevím, jak hodnotit tuhle knihu: na jedné straně příběh i pointa moc pěkné, na druhé straně místy zdlouhavé - hodně postav - občas jsem se ztrácela. Autor mi připadá jako málo "ostrý" nůž - ostří je nerovné a hrbolaté a příběh "neklouže" hladce, ale zadrhává se na hrbolech nerovností. Autor mi svým psaním nesedl - 3* za myšlenku.

Dela111
08.11.2021 5 z 5

Tahle série ze země galského kohouta mě baví díl od dílu víc.
Třetí díl začíná únosem, ale zdaleka nezůstane jen u něho. Děj se rozebíhá do více stran, o pestrost se zaslouží především šéfka korsického gangu, která chce dostat z vězení bratra ať to stojí co to stojí. A ono to bude nakonec stát hodně, víc než se dá zaplatit penězi... Navíc se na 93. departementu mění šéf a ne nebude to zrovna rozumný a férový chlap. To by to měla naše parta moc jednoduché.
V přiměřené míře jsou sem přidané problémy hlavních postav, sedne to sem a jsou to věci, které jsou blízké občas všem.

U této série je sakra poznat, že autor je policista. Tady nejde o stokrát omletý děj spočívající v pronásledování jednoho psychopata, který za sebou zanechává hromady mrtvol v potocích krve. Tohle je prostě reál napsaný vynikajícím způsobem. Tady se policii občas něco nepovede, někdy prostě boduje druhá strana a podsvětí se díky vynikajícím právníkům směje. A i když nakonec spravedlnost zvítězí, často je to za cenu vysokých ztrát.
Tato série je skutečně založená na reálném zpracování kriminálních případů a práce policie a právě toto mě na ní baví. Za mě velké doporučení.

Autorovy další knížky

Olivier Norek
francouzská, 1975
2019  76%Code 93
2019  82%Teritoria
2021  81%Vysoké napětí