Teritoria

Teritoria https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422700/bmid_teritoria-drogova-valka-otrasa-pred-16K-422700.png 4 38 9

Victor Costa série

< 2. díl >

Od posledního vyšetřování případu kapitána Victora Costy jako by se do úřadoven kriminálky nechvalně známého 93. departementu navrátil klid. Jeho čím dál tím více stmelený tým si ho nicméně neužije dlouho. V krátké době po sobě dojde k popravě tří místních drogových šéfů, a tím se Costův tým ocitne doslova ve válce. Balíky kokainu a hašiše ukryté v bytech zastrašených důchodců, tajné bojůvky rekrutované v boxerském klubu financovaném městskou radnicí, náměstek starostky umučený ve svém bytě. Costa stojí proti nemilosrdným zabijákům. Kdo jsou ale praví původci toho krveprolití, které brzy zachvátí celé město?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Práh
Originální název:

Territoires , 2014


více info...

Přidat komentář

LenkaWal
24.02.2024

Upřímně nevim jak hodnotit. To s tou kočkou mi úplně zkazilo zážitek z knížky. Na tohle by mělo být varování pro slabší povahy. Kdyby to udělali člověku, tak to se mnou taky zamává, ale vzpamatuju se rychleji.

Belanna
21.01.2024 5 z 5

Druhý díl opět skvělý.
Drogové gangy, boje o území, mnoho nepokojů a konfliktů, korupce, vraždy, intriky i drobné podvody, tomu všemu čelí Victor Costa a jeho parťáci.
Vše perfektně a reálně zpracované, plné akce, zkrátka: nasednete a jedete až do konce.
Místy mi opravdu běhal mráz po zádech při představě, že je psáno na základě skutečných případů.


ZuK1
05.11.2022 4 z 5

Knížka je na téma, které běžně nevyhledávám, byla jsem však zvědavá na pokračování série. Nakonec však byl i tento díl čtivý a napínavý a jeho obsah velmi dobře vystihla v níže uvedeném komentáři Dela111.

Dela111
03.10.2021 5 z 5

Mafie a drogy, boj o teritoria, který jde doslova přes mrtvoly, nepokoje na pařížském předměstí, akční střet městské policie s mládeží na jednom sídlišti, kde výraznou početní převahu mají mladí delikventi, takže vzduchem létá kdeco a nechybí hořící auto, korupce a intriky na radnici... Kniha Teritoria má zkrátka děj, který připomíná skutečnou zprávu o dění na jednom pařížském předměstí a místní radnici.

Když jsem četla 1. díl této série, věřila jsem, že v dalších dílech se bude autor vypracovávat a budou lepší a lepší. Nemýlila jsem se. Olivier Norek je takový francouzský Goffa. Coby bývalý policista píše reálně a navíc je to napínavá rychlá jízda.

Téma mafie a drogy já moc nemusím, ale to výborné akční a reálné zpracování si podle mě 5* zaslouží.

BMAJTZ
07.04.2021 4 z 5

Druhý díl série teamu Victora Costy jednoznačně nezklamal a je třeba říci, že kvality prvního dílu jsou zcela zachovány. Rukopis Olivera Norka se nezměnil, řekl bych že pocitově je je kniha dost podobná té předchozí. Pro mě osobě ale první díl měl trochu zajímavější zápletku, i když nejspíše trochu jednodušší. Přesto dávám stejné hodnocení. I tento kus se čte naprosto sám a hluchá místa zde prakticky nejsou. Nutno podotknout, že tomu vděčíme poměrně střídmému rozsahu. Kniha každopádně hodna doporučení. Jedinou výtku bych měl j poměrně skokovému vývoji postavy paní starostky, zvláště v závěru to bylo dost na sílu.

Allla9
27.02.2021 5 z 5

Také hodnotím kladně. Zdařilá napínavá kniha podle skutečných událostí.

Izu
26.01.2021 5 z 5

Za mě opět plný počet.Jen ta scéna s kocourem tam být nemusela.

Jaruš7
22.02.2020 5 z 5

Druhá kniha od nové autorské hvězdy, je to jiný úhel pohledu na policejní práci, v tak mnohovrstevné společnosti na pařížském předměstí.
Druhý díl oddělení sekce 93, stylem neměnným podobný stylu F. Forsytha.
Doslova na jeden zátah, neodložitelné.
Autentické od znalce, případ boje o teritória v drogových rajonech s vynalézavostí ve variantách zlikvidovat a opanovat, všem státním složkám navzdory.
Eskalace napětí, barikády, hořící auta, kameny, traťové matice, výbušniny vrhané proti obrněnému šiku, pálky a vztek proti policejním složkám, kterým povolení ke střelbě se jen tak neuděluje, jen slzák, který se dá přežít.
Pro fajnšmekry doporučuji, superdílo.

astra3
29.12.2019 5 z 5

Pěkná, svižná krimi, místy dost drsná. Ale hlavně realistický pohled na obecní politiku. Doporučuji, někomu to dost otevře oči.

Štítky knihy

podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

Olivier Norek
francouzská, 1975
2019  76%Code 93
2019  82%Teritoria
2021  82%Vysoké napětí

Kniha Teritoria je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce62x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x