Položte ji mezi liliemi

Položte ji mezi liliemi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52148/bmid_polozte-ji-mezi-liliemi-X0d-52148.jpg 4 50 50

Vic Malloy série

< 3. díl

Detektivní příběh se vrácí k více než rok staré podivné smrti mladé dědičky miliónů. Odehrává se v Americe v r. 1949 - v centru pátrání se pohybuje soukromá detektivní agentura a kolotoč vražd, podivných úmrtí, násilí, vydírání a únosů, které svou činností rozpoutá, ohrožuje i její sehraný tým. Případ je značně komplikovaný, klíčový moment přímo rafinovaný.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ametyst
Originální název:

Lay her among the lilies , 1950


více info...

Přidat komentář

mi-380
03.04.2024 4 z 5

S drsnou školou na exkurzi do L.A. a S.F. poválečných let, kdy správný frajer měl pod nosem knírek a la Clark Gable a všude kolem byl dostatek krásných blondýnek. Autor se vyžívá v situacích, kdy své hrdiny i antihrdiny zažene do slepé uličky, do situace zdánlivě neřešitelné, aby je odtud s pomocí paní Náhody a její přítelkyně paní Poslední chvíle dostával. Tentokrát obě dámy přicházejí tolikrát, až jsem se občas musel pousmát. Jak už je ale u Chase zvykem, děj je zamotaný až nepředstavitelně a vyprávění má rychlý spád i nějaký ten humor, takže čtivost zaručena, i když do Chandlerových románů o zločinu to má daleko jako z Aše do Trebišova.
Audiokniha, osmihodinová četba Jana Hyhlíka.
70 % (aktuálně 49 hodnotících s průměrem 77 %).

kalache
24.04.2023 4 z 5

... starý,ale dobrý...


Opatov
13.09.2022 5 z 5

Série Vic Malloy. Klasika. Chase mě vždycky bavil, baví a bude bavit. Práce všeho druhu, pobyt v léčebně a krásné ženy. Malloy přežije všechno.

Jack Bauer
19.07.2022 5 z 5

Z celé trilogie se mi zdá tento díl nejlepší. Všudypřítomný humor, trocha napětí, ale ne moc, žádný nervák, jen čisté oddechové čtení pro pobavení. Vica Malloye jsem si oblíbil, těším se na další postavy z dalších trilogií, ale teď je načase změnit spisovatele a žánr.

mythos91
18.02.2022 5 z 5

Přečteno jako audiokniha a musím konstatovat, že přednes pana Hyhlíka se mi moc líbil. S autorem detektivních příběhů ze čtyřicátých let 20.století jsem se knižně setkal už před lety a chtěl jsem vyzkoušet, zda se mi knihy budou stále líbit. A líbí… barvité popisky atmosféry, svůdných žen a strhující akce soukromého očka, se stále plnou sklenicí skotské, jsem si náležitě užil.

Paris2000
10.10.2021 2 z 5

Tahle kniha se moc nepovedla. Jsem u spisovatele James Hadley Chase většinou ke knize "přikovaná" u této jsem se někdy přistihla že nevím co čtu. Takový slabí průměr :-(

Zouhee
25.08.2020 5 z 5

Přiznám se také k "četbě" audioknihy, ale.... do prčic nikdo by to nepřečetl líp než pan Hyhlík. MOC se mi to líbilo, ačkoli nejsem fanda dedektivek, ale tahle má šmrnc, spád, a hlavně báječné nápady i vtip. Velké JO.

Jaruš7
22.07.2020 5 z 5

Audiokniha - šmrncovní s vtipem, po americkém Pohledu je anglické Položení jasným vítězem.
Citace:" Tajit dech a třímat v rozechvělé ruce obušek je jako vyzbrojit se v kostele samopalem."
Asi udělám průvan v městském knižním skladu, neboť vše je jen tam.
Parádní poslech, doporučuji.

SimčaSamková
13.03.2019 3 z 5

Hlavní postavou této knihy je soukromý detektiv Victor Malloy, který vlastní firmu Služby všeho druhu. Jednou najde ve svém kabátu čtrnáct měsíců starý dopis s pět seti dolary od Janet Crosbyové, ve kterém ho naléhavě žádá o schůzku. V dopisu je také psáno že Janet potřebuje získat informace o někom, kdo vydírá její sestru Maureen. Když si Victor společně s jeho asistentkou Paulou přečtou dopis, diví se proč Janet nezavolala, když nikdo neodpovídal. Pak zjistí že Janet zemřela v den kdy napsala dopis na srdeční zástavu. Victorovi to přijde podezřelé a proto se rozhodne vydat za Maureen, protože podle hlavní postavy je Maureen jedna z podezřelých. Victor si to myslí, protože dva měsíce před smrtí Janet zemřel jejich otec Crosby a dědictví se rozdělilo mezi Janet a Maureen a po smrti Janet všechny peníze připadly Maureen.
Když dojede k vile zjistí, že je Maureen už pár měsícu nemocná a proto se jí nemůže na nic zeptat.
Zastaví se i za doktorem který podepsal Jenettin umrtní list a snaží se dopátrat k příčině smrti Jenet.
Tuto knihu bych si sama od sebe nepřečetla, ale ve škole jsme dostali za úkol přečíst detektivku. Nemůžu říct, že se mi kniha nelíbila, ale není to uplně žánr, který čtu a proto jí nemůžu ohodnotit jinak.

ujira
08.02.2019 3 z 5

Celkem dobrá detektivka, ale to věčné tématické klišé,,tblázinec, únos,,jak předvídatelné.

ijcro
18.01.2019 5 z 5

Jako vždy skvělá detektivka ze staré školy čtyřicátých let, kdy Chase dokázal šedesáti tisíci slovy rozehrát vysokou partii na očekávané půdorysu příběhu. Rozhodně doporučuji.
Jen mám drobnou výtku k překladu, a to k používání afektových slov, která působí v kontextu poněkud rušivě (netuším, jak se dá vyvřískat celá věta nebo jak se vříská do obličeje...).

shmaic
02.09.2018 5 z 5

Naprosto peckovní detektivka plná zvratů, překvapení a se zdánlivě klasickou zápletkou, která se rozjede do advanced šílenosti. Nebudu spoilovat, ale rozhodně je to dost napínavé a dost dlouhé na to, aby se to knihy čtenář nabažil a aby jej rychlý konec dost naštval a překvapil.

bezprezdivky
18.05.2017 3 z 5

Detektivka staré školy, spousta pistolí, krásných povolných blondýnek a hektolitry whisky ke snídani - jednou za čas, proč ne ..........

alnahu
12.04.2017 5 z 5

Dobrá detektivka u které se opravdu musíte soustředit na děj.

Francoa
27.12.2015 4 z 5

Když jsem začal číst, úplně jsem měl pocit, jako bych četl Gardnera.Jestli to dělalo prostředí, kde se děj odehrával?Děj přímo letěl, ale posledních asi 50 stránek, jsem se několikrát vracel, abych všechny informace dokázal vstřebat.Pro mně klasická dobrá detektivka.

Amaranta
18.03.2012 3 z 5

Z pohledu detektivky - výborně promyšlené. Ovšem styl je plný vzorců. Oddechové čtení, v žánru určitě vyniká, ale druhou knihu už jsem odložila po pár kapitolách a nejspíš se (pokud nebudu potřebovat něco, na co se nemusím moc soustředit) už k Chaseovi nevrátím.

Autorovy další knížky

James Hadley Chase (p)
anglická, 1906 - 1985
1975  86%Chytit tygra za ocas
1975  82%Pracka v láhvi
1977  90%Třikrát ve slepé uličce
1994  78%Piksla červů
1997  83%Dvojitý pohřeb