Veverka a Myška v Praze

Veverka a Myška v Praze https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404098/bmid_veverka-a-myska-v-praze-caH-404098.jpg 3 7 3

Komiksový průvodce Prahou Veverka s Myškou jsou zvědavé a trochu hubaté kamarádky. Vydaly se za babičkou do Prahy a krásy města objevují s cestovní kanceláří pana Havrana. Obletí s ním nejvýznamnější památky, a protože Havran umí krásně vyprávět, stane se z poznávání dějin úžasné dobrodružství a velká legrace. Cestovatelky na vlastní kožíšky poznají, jak lidé kdysi žili (navštíví třeba alchymistickou dílnu), a poslechnou si i tajuplné pražské legendy. Držte si čepice, odlétáme!... celý text

Vydáno: , Albatros (ČR)
více info...

Přidat komentář

Makrela Liška
16.06.2022 3 z 5

Veverka a Myška mě zaujali již u prvního dílu svou povedenou výtvarnou stránkou. Druhý díl je rovněž krásně nakreslen, ale místo příjemného nosného příběhu na vás vybafne učebnice dějepisu. Všechny postavy jsou tu jen figurkami a kulisami pro zbytečné množství informací, které se na vás bez přestávky valí kapitolu za kapitolou. Kdyby se tu mezi jednotlivými přednáškami našel prostor i pro budování zápletky a vztahů mezi postavami, snad by se to dalo přežít, ale takto forma komiksu a jeho rámec téměř ztrácí smysl. Velká škoda.

Šebestová3
12.12.2020 4 z 5

Hezký způsob jak prostřednictvím komiksu, který ke čtení často přitáhne i nečtenáře, provést děti po Praze a po historii jejích památek.


martinstefko
23.04.2019 3 z 5

Komiksová kniha "Veverka a Myška v Praze" je celkem fajn ukázkou toho, že ve "Čtyřlístku" vycházejí i populárně naučné komiksy pro děti, tyto jsou tedy konkrétně zaměřené na naši historii a na historii českých, konkrétně pražských památek. Je to příjemné, že se tohle dětem zprostředkuje i formou, která je celkem stravitelná, i když si stále myslím, že je zde moc dat, která se stejně vytratí z paměti. Myslím si, že by bylo fajn, kdyby se postavičky více zapojily do dění, aby se toho kolem nich více točilo. To se bohužel nekoná a ony se tak její skoro zbytečné, opravdu jen něco, co přiláká děti a přiměje je, aby si komiks přečetly. Šlo je ale zapojit víc. Takhle je kniha "Veverka a Myška v Praze" příjemným komiksem pro děti, který ale nemusí vyloženě nadchnout a oslovit každého malého čtenáře.