Kdo bydlí ve starém dubu?

Kdo bydlí ve starém dubu? https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239615/bmid_kdo-bydli-ve-starem-dubu-Ptg-239615.jpg 3 15 3

Malované vyprávění a komiks o příhodách malé veverky a o dalších obyvatelích starého dubu. A že jich ve starém dubu bydlelo víc než dost! Veverka si našla útulný byteček v dutině po uhnilé větvi, v koruně hnízdila sýkorka a myška si vyhloubila chodbičky pod kořeny. A to ještě na louce měla doupátko rodinka divokých králíků. Ve starém dubu se žilo dobře – po sousedsku. Díky veselé veverce tam vládla pohoda – se všemi si veverka stihla popovídat, poptat se na zdraví, donést, co bylo třeba. Rozhádané sousedy smiřovala, malé králíčky pohlídala nebo vzala na výlet a nemocnému ježkovi uvařila čaj. Dvoustrany obrázkového komiksu jsou prostřídány malovaným čtením. Kniha je vhodná pro začínající čtenáře. Texty jsou psané hůlkovým písmem, s kterým se ve škole seznamují hned v prvních měsících první třídy.... celý text

Přidat komentář

muchomurka
21.11.2022 1 z 5

Tohle se mi fakt nelíbilo. Text s obrázky bývá pro čtení s Bambulkou fajn, protože se může zapojit. Tady to nešlo, protože kolikrát ani nepoznala, co přesně na obrázku je. A i já měla kolikrát problém. Příběhy mi přišly divné, nějak nevím, co tím bylo zamýšleno. Chyběl mi začátek a i konec, nějaký rámec. Vracím do knihovny a nikdy více.

veverka@ořech
01.02.2018 3 z 5

Krásná knížka pro malé čtenáře - předškoláky. Oceňuji především grafické zpracování. Poté, co si děti přečtou jednotlivé příběhy s dospělými, tak si mohou sami listovat, prohlížet obrázky. Co mě překvapilo, byla nevhodně zvolená slova u posledního příběhu. Nevím, proč by malá myška měla zařvat na psa "ty prase!". Myslím, že autorka mohla myščin hněv vyjádřit jiným způsobem. Přece jenom - jedná se o knihu určenou pro malé děti, nekažme jim mluvu hned v raném dětství.


Melcrovka
14.09.2017 5 z 5

Komiksová kniha pro nejmenší prokládaná pasážemi textu s obrázky namísto některýh slov, aby mohlo dítě číst společně s dospělým. Příběhy jsou moderní. Četli jsme tříleté dceři a mělo to velký úspěch.

Štítky knihy

zvířátka komiksy pro děti veverky

Autorovy další knížky

2019  66%Veverka a Myška v Praze
2015  68%Kdo bydlí ve starém dubu?
2010  80%Bajky
2017  93%Juditin most
2018  91%Kouzelná utěrka

Kniha Kdo bydlí ve starém dubu? je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
dalších seznamech1x