Vesmírné putování komety Julie

Vesmírné putování komety Julie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439740/bmid_vesmirne-putovani-komety-julie-ACo-439740.jpg 4 11 4

Vesmír je nekonečný stejně jako množství příběhů, které se v něm mohou odehrávat. Přečtěte si jeden z nejlepších! Novinka od autorky titulu Co se děje v Podpostelí. Na noční obloze, až úplně vzadu, v tom nejzazším rohu vesmíru je docela malé, ale jasné světýlko. Vidíte ho? To je kometa Julie. Už tisíce let putuje napříč galaxiemi a zažívá věci možné i nemožné. Potkává bytosti skutečné i neskutečné a zakouší příběhy doslova nadpozemské. Vydejte se společně s ní do útrob Černé díry, na návštěvu planety Hliňanů nebo jí pomozte porazit nebezpečnou kometu Můrii z paralelního vesmíru.... celý text

Přidat komentář

hko
15.02.2024 3 z 5

Pohádky jsou fajn a dětem se líbily, nicméně vadilo mi, že v nich neplatily fyzikální zákony - planety se svévolně vydávály do jiné sluneční soustavy a zpět, černá díra uměla vyplivovat věci atd.

Bonda
22.05.2023 4 z 5

Dcerka byla vcelku spokojená. Hrdinka je akční a nebojácná. Vše se nese na zábavné notě, pro nás až příliš (cílová skupina jsou čtenáři kolem čtyř či pěti let, pro ně snad nemají estrádní soutěže a podobné kratochvíle ještě žádný význam). Jazykově je knížka docela pěkná. Astronomická terminologie byla ovšem trochu náročná, chyběly mi nutné znalosti, což tedy asi není problém knihy. Jako největší slabinu vidím její nevýraznost, schází mi zapamatovatelný nápad nebo originální tah, téma.


slamenka
27.01.2021 4 z 5

Já jako rodič bych byla lehce kritická, bijí se ve mě dva takové póly. Čekala jsem, že knížka bude trochu poučná o vesmíru, to se nekonalo. Ale zase kolik pohádek se odehrává ve vesmíru? No, moc jich není. Líbilo se mi používání astronomické terminologie, která na druhou stranu nic neříká dětem. Ovšem moje děti příběhy komety Julie doslova hltaly.

lucie3725
11.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Hned první kapitola Vesmírného putování komety Julie mě uchvátila - originálně vypráví mimo jiné o tom, jak se na planetu Zemi dostal život. Když sedmiletý syn usnul, psala jsem autorce, jak moc se nám knížka líbí. A ona odpověděla, ať mu hlavně přečtu kapitolu o černé díře, ta se mu bude určitě líbit ještě víc, protože je tam zvracení. (Hanka Lehečková fakt rozumí dětský duši, to se musí nechat!) Takže následující jsme přeskočili druhou kapitolu, vrhli se rovnou na třetí, černá díra se opravdu poblila, a dobře jí tak, neměla být nenasytná, synek nadšen a doporučujeme! :-)

Štítky knihy

pro děti od 4 let

Autorovy další knížky

Hana Lehečková
česká, 1990
2021  82%Poupátka
2019  77%Svatá hlava
2018  81%Co se děje v Podpostelí?
2020  87%Vesmírné putování komety Julie