Vesmír

Vesmír https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250668/bmid_vesmir-PHy-250668.jpg 5 58 13

Dívejte se na hvězdy a učte se z nich. - Albert Einstein. Naše pouť do hlubin vesmíru začne u kamenných planet ve vnitřní části sluneční soustavy. Pak se vydáme k plynným obrům a prozkoumáme zbytek naší galaxie - Mléčné dráhy. Kniha Vesmír obsahuje velmi kvalitní a nápadité hvězdné mapky, na kterých jsou přehledné odkazy na planety, hvězdy a jiná nebeská tělesa viditelná ze Země. Tyto mapky nám umožní nalézt objekty a prohlédnout si viditelný vesmír měsíc po měsíci. Jsou doplněny vyčerpávajícím průvodcem po souhvězdích s mnoha užitečnými informacemi.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
30.10.2023 5 z 5

Tuto encyklopedii už pár let vlastním a občas se do ní kouknu, je to opravdu naprostá špička co do textového obsahu tak do obrazového materiálu. Přečíst se to samozřejmě celé nedá, ale jinak určitě celá stojí za pět hvězdiček.

steele6252
14.07.2023 5 z 5

Ako tu už bolo spomenuté, ako každá publikácia týkajúca sa vesmíru a jeho výskumu https://snowrider3d.com


DarthSoren
03.04.2023 5 z 5

Naozaj nádherná publikácia, ktorá obsahuje "v skratke" všetko, čo sa týka vesmíru. Samozrejme, je to encyklopédia a nie odborná publikácia od Hawkinga, či Tegmarka, takže do úplných detailov sa pri jednotlivých témach nezachádza, ale aj napriek tomu predstavuje dostatočný zdroj informácií pre každého, koho vesmír bližšie zaujíma. Obrazová časť je ohromujúca - fotografie, nákresy a mapy súhvezdí sú presné a krásne zároveň. Ako tu už bolo spomenuté, ako každá publikácia týkajúca sa vesmíru a jeho výskumu, aj táto bude každým rokom, a každým novým výskumom menej aktuálna, nič však nemení na veci, že v súčasnosti a zrejme na najbližšie desaťročie (ak nezačneme chápať mechanizmy kozmu úplne inak) pôjde stále o jednu z najlepších a najkomplexnejších encyklopédií.

gregoryberm
23.12.2022 4 z 5

Úžasná kniha, která poskytuje pouze základní podrobnosti o světě, ale je plná nádherných obrázků https://bobtherobber.co Navzdory skutečnosti, že jsem se o něm dozvěděl prostřednictvím Hawkingových spisů, zůstává jedním z mých oblíbených.

puml
20.11.2021 5 z 5

Asi nejkomplexnější populárně naučná kniha a zároveň průvodce Vesmírem. I když časem bude množství informací zastarávat, tak především ta obrazová část plná fotek, nákresů a grafů činí z knihy opravdu krásného průvodce Vesmírem. Velká výhoda je, že tuhle knihu může vzít do rukou i úplný laik. Doporučuji.

lamar3000
10.03.2021 5 z 5

Vždycky mě zajímal vesmír kniha je supeeeeer.

staneknihy
14.11.2020 5 z 5

krásná kniha,stejně jako ostatních 5 z této řady!j.Staněk

DavidGreňa
13.01.2020 4 z 5

Krásna kniha, ktorá podáva len základné informácie o vesmíre, ale obsahuje obrovské množstvo nádherných fotografií. Patrí medzi moje obľúbené aj keď informácie som načerpal z kníh od Hawkinga.

lelandlittle
01.08.2019

Je snad ve vesmíru ještě někdo? Na to nám sice tahle knížka rozhodně neodpoví, ale díky ní se o těchto věcech sní mnohem líp. tajemný a děsivý vesmír, https://fivenightsat-freddys.com který nás k sobě svou magickou silou přivolává. Nebo jsem snad jediná, kdo když se dívá na ty hvězdné fotky, se touží stát kosmonautem? A i kdybych byla skutečně jedinou, nikdo mi nezabrání o těchto kouzelných neprobádaných světech snít. Hvězdné mlhoviny, hvězdní obři, přece to stojí za prozkoumání.

Felsenberg
01.04.2018 5 z 5

Nádherná kniha! Až tady jsem pochopil, jak je Vesmír obrovský, komplikovaný, náročný na pochopení, pestrý, barevný a nádherný!

KAREL6725
14.02.2018 5 z 5

Pěkně a zajímavě zpracovaná encyklopedie o vesmíru . Souhlasím s předchozím komentářem opravdu kniha pro laickou veřejnost , tak že a ji pro mě zkoušel jsem číst Hawkinga a skoro jsem nevěděl co čtu . Tady se z orientuje každý , spousta informaci spousta fotek, obrázku . Vše pěkně , přehledně , navíc doplněno o souhvězdí , tak že není potřeba shánět další literaturu. Spokojenost a proto plný počet hvězd.

DuncanIdaho
25.09.2016 3 z 5

Zajímavá kniha, která poučí běžnou laickou veřejnost. Nic nevysvětluje zbytečně složitě ani odborně. Dobré je na ní i to, že ze začátku vysvětluje i vědu potřebnou k získávání a určování různých zákonitostí, vlastností a vztahů ve vesmíru.
Oceňuji také její poslední část, kde se probírá hvězdná obloha měsíc po měsíci, a to jak na severní tak i na jižní polokouli. Takto stačí si přes den pročíst a prohlédnout příslušné stránky a večer můžeme sledovat oblohu a hledat souhvězdí. Ideální pro zamilvané :).
Jediná nevýhoda této knihy jsou její rozměry a hmotnost. Nedá se vzít s sebou na cestu do práce. Při cestě do práce a z práce přečtu velkou část knih.

pfa
23.03.2014 4 z 5

Velmi zajímavá, poutavá kniha, pravda s několika řekněme odpustitelnými chybkami, koncipována v klasickou encyklopedii. Ovšem největší problém (nejen) této publikace je její jaksi "googlovský" překlad. Pánové překladatelé si s fundovaným a gramaticky správným překladem a úpravou moc práce nedali - nebo že by chybka redigace...? Pro celkový přehled však užitečná publikace.

[8/10] Naučná literatura; Přírodní vědy, Vesmír, resp. Naučná literatura; Encyklopedie