Vesmír
kniha od: Martin Rees
KoupitKoupit eknihu
Další kniha z řady výpravných obrazových encyklopedií. Renomovaný astrofyzik a úspěšný popularizátor svého oboru v ní poodhaluje tajemství a neuchopitelnou krásu vesmíru. Vydáte se na cestu z nitra sluneční soustavy až po nejzazší hranice známého vesmíru. Dočtete se o silách a procesech, které ovládají vesmír. Naleznete zde teorie o tom, kdy a jak vznikl vesmír, seznámíte se s fascinujícím propojením prostoru a času a s úvahami o budoucnosti světa. Kniha obsahuje také velmi kvalitní a nápadité hvězdné mapky, na kterých jsou přehledné odkazy na planety, hvězdy a jiná nebeská tělesa viditelná ze Země. Tyto mapky vám umožní nalézt objekty a prohlédnout si viditelný vesmír měsíc po měsíci. Jsou doplněny vyčerpávajícím průvodcem po souhvězdích s mnoha užitečnými informacemi. Kniha, kterou máte před sebou, je kompletním a bohatě ilustrovaným rodinným průvodcem krásami a tajemstvími vesmíru – od kvazarů po komety, od supernov po strunovou teorii....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18755/big_vesmir-BiL-18755.jpg 4.854Vesmír, Encyklopedie, Přírodní vědy
Vydáno: 2006, Knižní klub
Universe,
Komentáře (10)
Kniha Vesmír

Úžasná kniha, která poskytuje pouze základní podrobnosti o světě, ale je plná nádherných obrázků https://bobtherobber.co Navzdory skutečnosti, že jsem se o něm dozvěděl prostřednictvím Hawkingových spisů, zůstává jedním z mých oblíbených.

Asi nejkomplexnější populárně naučná kniha a zároveň průvodce Vesmírem. I když časem bude množství informací zastarávat, tak především ta obrazová část plná fotek, nákresů a grafů činí z knihy opravdu krásného průvodce Vesmírem. Velká výhoda je, že tuhle knihu může vzít do rukou i úplný laik. Doporučuji.

Krásna kniha, ktorá podáva len základné informácie o vesmíre, ale obsahuje obrovské množstvo nádherných fotografií. Patrí medzi moje obľúbené aj keď informácie som načerpal z kníh od Hawkinga.

Je snad ve vesmíru ještě někdo? Na to nám sice tahle knížka rozhodně neodpoví, ale díky ní se o těchto věcech sní mnohem líp. tajemný a děsivý vesmír, https://fivenightsat-freddys.com který nás k sobě svou magickou silou přivolává. Nebo jsem snad jediná, kdo když se dívá na ty hvězdné fotky, se touží stát kosmonautem? A i kdybych byla skutečně jedinou, nikdo mi nezabrání o těchto kouzelných neprobádaných světech snít. Hvězdné mlhoviny, hvězdní obři, přece to stojí za prozkoumání.

Nádherná kniha! Až tady jsem pochopil, jak je Vesmír obrovský, komplikovaný, náročný na pochopení, pestrý, barevný a nádherný!

Pěkně a zajímavě zpracovaná encyklopedie o vesmíru . Souhlasím s předchozím komentářem opravdu kniha pro laickou veřejnost , tak že a ji pro mě zkoušel jsem číst Hawkinga a skoro jsem nevěděl co čtu . Tady se z orientuje každý , spousta informaci spousta fotek, obrázku . Vše pěkně , přehledně , navíc doplněno o souhvězdí , tak že není potřeba shánět další literaturu. Spokojenost a proto plný počet hvězd.
Štítky
Unikátní obrazové publikace DK vesmír astronomie přírodní vědy obrazové publikace kosmologie (vznik, vývoj a zánik vesmíru)
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2006 | ![]() |