Venku

Venku https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458627/bmid_venku-2YT-458627.png 5 5 2

Kolem nás je tolik věcí, které stojí za objevení. A taky tolik otázek. Kdo tu zanechal kůži a proč? Jak se pohybují žížaly? A mají nos? Proč ptáci zpívají? Žijí u nás želvy? K čemu jsou rostlinám květy? Proč spí netopýři hlavou dolů? Jak vznikají mořské vlny? Proč je nebe modré? Jak to vypadá tam VENKU? Odpovědi na ně (a na spoustu dalších) najdeš v téhle knížce. A kromě nich i plno nápadů, kam se vydat, čeho si všímat, co si vzít s sebou (a čemu se vyhnout), a taky malý atlas živočichů, rostlin a kamenů, se kterými se můžeš setkat… Nezapomeň si ji vzít s sebou, až se vydáš na objevnou výpravu do světa přírody.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Baobab
Originální název:

Lá fora , 2014


více info...

Přidat komentář

papada
03.04.2024

Nádherná kniha shrnující spoustu zajímavostí a poznatků z přírody. Člověka kniha vtáhne a nepustí. Je to čtivě a zábavně napsané, užije si to dítě i dospělý. Líbí se mi, že je překlad do češtiny je doplněn o text reflektující české reálie (například jaké živočichy a rostliny najdeme v české přírodě - dozvíte se i tedy, že se v ČR vyskytuje jeden druh želvy, a to želva bahenní).

Josh
16.04.2021 5 z 5

Tuhle oranžovou knihu nepřehlédnete. Nejen díky lákavé barvě, ale především díky obsahu.... POVEDLA SE! Určitě ji nepřehlédněte:o))

Už jen ta lákavá "přečti si mne" grafika.... jsou kombinovány různé styly, obrázky, písmo, dělení kapitol, také formát knihy je akorát (pro prvňáčky možná ještě ne:o) Což teprve informace, začtete se a nejde se odtrhnout.... opět lákavý výběr zajímavých údajů, tipů a postřehů, které jsou podány naučnou, avšak dostatečně zábavnou formou, abyste neusnuli.... Ne kvůli tolika stranám, ale že budete knihu chtít přečíst naráz:o)) Dospělí si něco připomenou ze školních let a děti budou žasnout co je VENKU čeká. Nebojte, jsou zde informace i k české přírodě, což byl skvělý počin. Díky!!


Štítky knihy

pro děti od 8 let

Autoři knihy

Inês Teixeira do Rosário
portugalská, 1973
Maria Ana Peixe Dias
portugalská, 1976