Velký příběh Velké pardubické

Velký příběh Velké pardubické https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451115/bmid_velky-pribeh-velke-pardubicke-t8h-451115.jpg 5 11 5

Velká, bohatě ilustrovaná kniha o Velké pardubické! Velká pardubická, jeden z nejtěžších překážkových dostihů v Evropě, za svou víc než stotřicetiletou historii napsala mnoho poutavých příběhů a přitáhla řadu významných osobností. Ponořte se do bohatě vypravené knihy o těch největších lidech a koních, které Velká pardubická poznala, a u toho se s námi projeďte po kurzu tohoto legendárního dostihu a poznejte všechny jeho překážky.... celý text

Přidat komentář

Heyhey
31.07.2021 5 z 5

Tolik informací a přitom zajímavá a originální forma. krásné ilustrace. A zajímavosti o hře dostihy a sázku jako bonus. Napadá mě, jestli by něco podobného nešlo vytvořit i pro jednotlivé olympijské disciplíny.

filipika
02.01.2021 5 z 5

Ano, překlepy překvapily i mne, takže kárám nikoli autorku, ale redaktory ve vydavatelství! Protože takový KLENOT si je nezaslouží! Propracovaná každá stránka, kapitoly ke každému aspektu dostihového života, kapitoly k historii závodu, dokonce rozbor herního plánu Dostihů a sázek:) Wow. A ty ilustrace. Aj aj aj aj. Úžasný nápad, nakreslit pole šampionů Velké pardubické a nechat je postupně proběhnout celým závodem, skákat přes klíčové překážky - jen tu cílovou pásku si pak musíte domyslet sami podle svých preferencí. Je dobře, že kniha neopěvuje jen koně, kteří byli dobří, ale měli i štěstí - nezapomíná ani na několik z mnoha třeba dobrých koní, kteří toho štěstí tolik neměli. Skvělé jsou poslední stránky vyhrazené na kreslení - za svého dětství bych tam malovala o sto šest, protože dostihy byly mé hlavní téma. Jako dospělák a snad i znalec příběhů kolem Velké pardubické oceňuju mnohé detaily ze zákulisí a souvislosti, o nichž jsem se zatím jinde nedočetla. Zkrátka - úžasná kniha pro fanouška Velké jakékoli věkové kategorie.


lucie3725
01.01.2021

Teda, kdyby mi bylo znovu třináct, tuhle knihu bych měla v poličce na čestném místě! Výtvarně nádherná, téma neohrané, koně na každé straně... Bravo.

LadyCotton
05.12.2020 5 z 5

Nádherná kniha a i když je určena čtenářům od 10ti let, myslím že by neměla chybět v knihovničce fanouška tohoto slavného závodu. Nepřijde mi to totiž jako dětská knížka :-)
Jen škoda, že většího prostoru se nedostalo součastnosti a panu Váňovi. Možná by byl i fajn celkový přehled vítězů... ale to jsou jen takové drobnosti

tom8157
16.10.2020 5 z 5

Tak tohle je pecka! Dlouho mi chyběla kniha, která by takto uceleně a čtivou formou nabízela příběh nejtěžšího a nejslavnějšího dostihu Evropy - historie, překážky, slavná vítězství i neslavné pády.
Kniha je primárně určena dětem, ale dle mého názoru ji ocení každý milovník koní a dostihů, bez ohledu na věk. A to, že kniha je kompletně ilustrovaná vlastně ani není na škodu.
(Jediné co bych vytknul, je poměrně dost překlepů :) )

Štítky knihy

Velká pardubická

Autorovy další knížky

Tereza Marianová
česká, 1993
2019  100%To jsem z toho jelen - Vyprávění o české přírodě a jejích lidech
2020  96%Velký příběh Velké pardubické
2021  89%Květolelo
2020  90%Jak se koník ztratil (a zase našel)
2022  85%Keřolelo

Kniha Velký příběh Velké pardubické je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x