Velké kriminální případy I.

Velké kriminální případy I. https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58871/bmid_velke-kriminalni-pripady-i-KJF-58871.jpg 4 49 6

Když francouzský právník F. Gayot de Pitaval předložil čtenářské veřejnosti Slavné soudní případy, vzbudila sbírka velký ohlas. Se stejným zájmem si dnes přečteme Kischův Pražský pitaval či Markovo Panoptikum hříšných lidí. Velké kriminální případy jsou pitavalem více než dvaceti skutečných případů z Velké Británie, Spojených států amerických, Francie, Německé spolkové republiky, Rakouska, Austrálie. Padělání bankovek, finanční podvody, „moderní“ zločin únosu dítěte milionáře, ale také vraždy pro peníze, ze žárlivosti, vraždy motivované sexuálně jsou odhalovány a vyšetřovány dobovými formami a metodami, jež vedou k závěru, že v současné kriminalistice neexistuje dokonalý zločin.... celý text

Přidat komentář

adelinka
10.08.2022 4 z 5

Niektoré príbehy zaujali až moc , niektoré boli slabšie, ale celkovo fajn.

Kontryhelka
30.11.2020 5 z 5

To už je hodně dávno,co jsem četla tuto knihu. Mně se hodně líbila, bylo to něco jiného, než jsem byla zvyklá doposud číst. Pamatuji si, že jsem hltala stránku po stránce a připadalo mi to senzační čtení. Když jdu zpět, tak opravdu musím říci, že se mi kriminální případy velmi líbily. Čtivé, mrazivé a místy i hodně smutné. Ale o tom bohužel jsou kriminální případy dle skutečných událostí. A lidi budou stejně pořád nepoučitelní a budou strkat dobrovolně hlavu do oprátky v domnění, že se na nic nepřijde.


madem
31.03.2020 3 z 5

Tak nějak jsem si sedla, že si přečtu jednu povídku a skončila jsem po půl knížce. Přitom je to jen krátký výčet starých kriminálních případů.

sattah
25.06.2019 2 z 5

Nuda...ako kriminalny serial z 80tych rokov...

Meri26
09.12.2013 3 z 5

Cakala som trochu viac.

Ondrej _
18.06.2013 5 z 5

Zaujímavé čítanie. Autor pri výbere jednotlivých prípadov sa snažil vybrať prípady niečím zvláštne - prostredím, motívom činu, časovým zaradením príbehu. Je potešiteľné, že neostalo iba pri jednom dieli ale dočkalo sa i pokračovaní, ktoré sú kvalitatívne vyvážené - niektoré sú zaujímavejšie viac, iné menej. Napriek miernemu balansu tejto knihy medzi žánrom detektívky a literatúry faktu som presvedčený, že stojí za prečítanie.