Velké filozofické otázky

Velké filozofické otázky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44938/velke-filozoficke-otazky-44938.jpg 4 7 1

Lze žít, aniž bychom si kladli otázky? Filozofové a všichni, kteří touží po životě, odpovídají ne, neboť jakmile jde o to žít hluboce a zodpovědně, nelze nevidět, že žít znamená dát životu smysl. A dát životu smysl znamená oživit smysl jako takový. Tváří v tvář problému života a smrti, smyslu či jednání se tato kniha snaží ukázat, že všechny velké otázky, které si lidstvo klade, se vyjasní, jakmile o nich začneme vážně přemýšlet.... celý text

Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Les grandes interrogations philosophiques , 1998


více info...

Přidat komentář

yenda1
12.03.2016 5 z 5

V Levných knihách ji svého času prodávali za pár kaček. Jedná se o jednu z mých nejčtenějších knih. Celou knihou mne doprovázejí mé vpisky, poznámky, otázky, hlavně otázky.
Tahle útlá, nenápadná knížečka je hlavně o kladení otázek. A o myšlení, a že nesmíte myslet příliš jinak se ztratíte. "Všechno je relativní"; " Každý má svou pravdu" - tyhle hluboko zažrané omyly, stupidní, logicky nesmyslné, nic neříkající věty, vám pomůže tato kniha, pokud snad patříte k nešťastníkům tyto hesla vyznávající, nabourat.

"Život s myšlením, je život bohatý. Jelikož jsme zvyklí žít způsobem často přízemním, stává se, že se nám duch zdá abstraktní, ba neskutečný. Navíc, protože špatné používání myšlení vede někdy k odpoutávání od reality, stává se často, že začínáme o hodnotě myšlení pochybovat. To je důvod, proč si klademe otázky, zda tento duchovní svět popsaný myšlením je opravdu reálný svět."

Autorovy další knížky

Bertrand Vergely
francouzská
2009  77%Velké filozofické otázky
2006  68%Antičtí filozofové
2008  60%Filosofové středověku a renesance
2008  82%Aristoteles aneb umění moudrosti
2009  74%Nietzsche aneb vášeň pro život

Kniha Velké filozofické otázky je v

Přečtených10x
Knihotéce14x
Chystám se číst6x