Veľká kniha slovenských rozprávok

Veľká kniha slovenských rozprávok https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452680/bmid_velka-kniha-slovenskych-rozpravok-DGm-452680.jpg 5 12 3

Vyberte sa na čarovnú cestu svetom slovenských rozprávok v spoločnosti známych aj menej známych hrdinov ako Hlúpy Jano, Šurina a Otolienka, Psota, Víťazko, Popoluška, Mechúrik-Koščúrik či Strčprstdodierky. Významný slovenský básnik a spisovateľ Ľubomír Feldek v tejto zbierke predstavuje 55 ľudových rozprávok, ktoré pôvabným spôsobom prerozprával a vyšperkoval veršami. Knihu zdobia nádherné ilustrácie Petra Uchnára.... celý text

Přidat komentář

Hema
02.01.2021 5 z 5

Miluju všemožné národní pohádky, vetšinou platí, čím dál, tím líp. Tyhle mě mě ale bavily, přestože jestě nedávno se o nich dali mluvit jako o "našich" pohádkách. Dozvěděla jsem se i pár nových, které jsem nikdy dřív neslyšela. Jsou o něco míň mystické než ty naše, ale jsou krásné.

Pomazanka123
02.02.2017 5 z 5

Nádherná kniha
Velmi pěkně ilustrovaná,obsahuje mnoho hezkých pohádek...
Tuto knihu jsem dostal na vánoce asi 2-3 roky zpátky.A vřele doporučuji líbí se mi ilustrace,pěkné pohádky.....No zkrátka všechno. Doporučuji přečíst. :)


koprifka
18.03.2013 4 z 5

Krásná kniha s úžasnými ilustracemi. Známe pohádky jsou zde v jiném podání, doprovázené pohádkami úplně neznámými. Některé pohádky byly legrační, jiné však ukazovaly život i v jiné rovině - nekončily vždy přehnaně dobře, pracovaly se smrtí postav. Přesto se mému čtyřletému synovi velmi líbily a byly nám námětem k mnoha diskusem:-)