Velká chyba

Velká chyba https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430647/bmid_velka-chyba-2Fy-430647.jpg 4 92 25

Doggerland série

1. díl >

Festival ústřic je na ostrově Heimö, největším kusu země v souostroví Doggerland ležícím mezi Velkou Británií a Skandinávií, vždy velká událost. Když se však inspektorka Karen Eikenová Hornbyová ráno po slavnosti probudí s ohromnou kocovinou, a navíc leží v hotelové posteli vedle svého šéfa, nemá radost ani z jednoho. Ke všemu její kolegové najdou to ráno zavražděnou ženu, která není jen tak někdo – brutálně ubitá oběť je šéfova bývalá manželka. Vyšetřování případu se notně komplikuje. Navíc se zdá, že svou roli možná sehrály i staré záležitosti až ze 70. let, kdy se na ostrov přistěhovalo několik rodin, které na jednom statku na samotě založily malou komunitu... Krimi román z fiktivního skandinávského souostroví se svéráznou policejní inspektorkou v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Felsteg , 2018


více info...

Přidat komentář

Kaja1
10.11.2023 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, musí tam být tolik názvů švédských vesnic a míst, kde se příběh odehrává? Navíc, když se jedná o vymyšlené souostroví, jakoby nestačila ta severská jména. Ale jak jsem se dostávala ve čtení dál a dál, přestalo mi to vadit. Víc než pátrání je v knize více osobních příběhů, ale to nijak knize na napětí neubírá.

Rubbertrouble
25.06.2023 5 z 5

Když jsem zjistil, že se děj odehrává na vymyšleným souostroví (dost velkým na to, aby to byl samostatnej stát), otrávilo mě. U detektivky mi to přišlo zvlášť debilní.

Když jsem to dočetl, hned jsem si šel objednat 2. a 3. díl. Víc asi psát nemusím. :)


malen
09.03.2023 4 z 5

Nejdřív mě to vůbec nechytlo, hrozně pomalu jsem se tím prokousávala a říakal si, jestli to vůbec dočtu .. Ale pak jsem byla čím dál zvědavější a nakonec jsem dala jednu hvězdičku navíc za ten konec. Opravdu se mi líbilo, že to mělo děj i po tom, co se člověk dozví, kdo byl pachatel... A ráda bych věděla , jak to bude s postavami pokračovat dál.

magnolia
21.07.2022 2 z 5

Dost jsem přeskakovala, nechytlo mě vyprávění ani vyšetřování a nevím proč, vadilo mi i to, že je místo děje smyšlené (o podivných neseversky znějících místních názvech nemluvě, ale to je nejspíš způsobené překladem). Některé děje byly dost neuvěřitelné, např. už ten úvod, když se později seznamujeme s povahovými rysy nadřízeného hlavní hrdinky, a nejen to. Zkusila jsem, ale do dalších dílů nepůjdu - vlastně jsem se dost nutila i do čtení tohoto.

pch1976
18.01.2021 1 z 5

Hrozně vleklý nicneříkající děj. Ke čtení jsem se musela přemlouvat a dočetla jsem jen do poloviny.

Leona333
15.01.2021 3 z 5

Na autorčinu prvotinu dobrý. Inspektorka je mi sympatická. Prostředí a samotný ostrov by stál i za turistickou návštěvu..., ale jinak velký třesk se nekonal. Dám autorce ještě šanci a přečtu si od ní i jinou knihu.

Boby17
14.10.2020 5 z 5

Detektivní příběh z fiktivního souostroví v Severním moři mi něčím připomínal ostrovní sérii od Petera Maye. Vyšetřovatelka Karen mi byla sympatická a také jsem ocenil, že se zločin "pouze" stal a pak následovalo vyšetřování. A stopy, pro mě pozitivně, vedly také do vzdálené minulosti. Knížku jsem si opravdu užil, upřímně ji doporučuji k přečtení a dávám všechny hvězdy.

kahoma
06.08.2020 2 z 5

Nic moc, průměr. Zpočátku se mi téměř vůbec nelíbila, pak jsem se začetla a konec mě docela překvapil. Dá se to číst, ba i se možná pustím do autorčina pokračování, ale že bych knihu extra doporučovala, to nikoli.

kolacky
31.07.2020 4 z 5

Tak to by mě nenapadlo - nalezeno ve Wikipedii:
"Doggerland byl pás země, který spojoval současné Britské ostrovy s kontinentální Evropou, avšak byl zhruba v období 6500-6200 př. n. l. zaplaven Severním mořem, jehož hladina stoupla, a Britské ostrovy tak vlastně vznikly."

JIVaJaH
30.07.2020 5 z 5

Příjemná kniha se zajímavým dějem. Tušila jsem asi, kde se tak objeví pachatel, ale přesně jsem nevěděla až k samotnému rozuzlení. Za mě ano a zkusím i druhou knihu, až se k ní dostanu.

ennlady
19.04.2020 3 z 5

Žádné nadšení. Zbytečné zdlouhavé popisování nedůležitých událostí a míst a třebaže styl psaní se mi docela líbil, určitě bych uvítala méně stránek. Závěr mě překvapil, ale zase... takové nějaké neslané nemastné a pro mě ne úplně pochopitelné.

kolacky
06.02.2020 4 z 5

Uvítala bych mapu Doggerlandu... :-)

begoni
12.01.2020 5 z 5

Velmi příjemná detektivka, už se těším na další ze série :)

konicekbily
31.12.2019 3 z 5

Pro mne prvotina nové autorky - a velice natahovaný děj bez výrazné změny kursu v ději. Závěrem se autorka snažila uměle vyvolat thriller, ale to se jí moc nepodařilo. Průměr.

bagel
27.12.2019 5 z 5

Pomalejší tempo mně vyhovovalo a knihu jsem si vysloveně užila. Těším se na jaře na druhou.

Árie15
27.09.2019 5 z 5

Zajímavé.. Ze začátku mě trochu rušilo, že prostředí, kde se příběh odehrává, je smyšlené.. Nicméně velmi rychle jsem se od této skutečnosti oprostila a začala si čtení užívat.. Příjemná detektivka bez zbytečného popisu krutostí..

RenataP
05.08.2019

Mě připadala skvělá právě tou rozvleklostí, doslova jsem si u ní lenošila na těle i na duši. Až natolik, že zas naopak bych pokritizovala příliš velký spád ke konci, kterého mi bylo trochu líto. Já tolik chtěla lenošit u ústřic, česnekového másla, vína a dočkat se třeba dalších oustřiček.
Takže za mě náladovka, pohodovka.
Skvělá atmosféra, Doggerland je místo, které skutečně nebudete chtít opustit.

alzbeta4340
29.06.2019 3 z 5

Sympatická obálka i zajímavá anotace láká ke čtení této detektivky. Děj je ale docela zdlouhavý a mě osobně vadilo rozuzlení případu. Ne proto, že jsem stejné už četla, ale protože si myslím, že si autorka příliš usnadnila práci a nevymyslela složitější pointu.

Medovnice
15.06.2019 3 z 5

Trochu nuda. Nenadchne, neurazí, takové pomalé čtení. Co je však chyba, je font, kterým je to vytištěné. Neskutečně blbě se čte, bolí z něj oči a stím, jak pomalu kniha odsejpá, se čtení občas proměňuje v boj.

salkyn
21.05.2019 4 z 5

No já nevím... četla se dobře, ale že bych se nedokázala odtrhnout, to se tedy rozhodně říct nedá. Většina knihy tak nějak volně plynula, vlastně mě ani moc nezajímalo kdo je vrah. Až ke konci se to trochu rozjelo a já začala být opravdu zvědavá. Čtyři hvězdy z odřenýma ušima.