Andělské počty

Andělské počty https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15295/vek-nerozumu-andelske-pocty-15295.jpg 3 7 1

Věk nerozumu série

< 2. díl

Kometa, přivolaná z hlubin vesmíru, zničila nejen Londýn, ale uvrhla do zmatku celou Evropu a izolovala její zámořské kolonie. Isaacu Newtonovi a Benjaminu Franklinovi se podaří před zkázou uprchnout – a kam jinam, než do mekky středověkých alchymistů, staré Prahy. Snaží se porozumět záhadným, lidstvu nepřátelským silám, které alchymii využívají jako bránu do našeho světa, a zároveň ochránit město před hordami Petra Velikého, jehož vojska jsou na cestě k ovládnutí Evropy. Nastává druhá doba temna chystá se rozhodující bitva o budoucnost světa. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

A Calculus of Angels , 1999


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
05.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl pokračuje s drobným časovým skokem. Posouváme se o dva roky. Myslím, že pro mnoho čtenářů bude děj zajímavější, protože tady se řeší následky toho, co se stalo v prvním díle, dostáváme se do nových lokalit a přibývá postav. Mezi hlavní hrdiny přibyl americký domorodec Red Shoes a s ním i jiný kulturní náhled na "neviditelné" síly. Přibývá také historických postav, z nichž některé budou českému čtenáři podstatně bližší než jiné, protože začátek se odehrává v Praze. Možná bych vlastně řekla, že 2. díl mě víc bavil, ale 1. díl se mi víc líbil, protože 2. díl už nepřináší tolik nového. Konec je, bohužel, velmi otevřený a je jasné, že to ještě nebylo velké finále.

***

"Empire of Unreason" ("Říše nerozmu") a "The Shadows of God" ("Stíny Boha")
3. a 4. díl na sebe přímo navazují a je pro mě těžké je od sebe zpětně odlišit. Děj poskočil o dalších 10 let. Brzy je jasné, že poslední boj o přežití lidstva se odehraje v Americe. Prakticky vše je jen velký úvod k několika posledním kapitolám a ty nakonec příliš nepřekvapí, proto to pro mě byla nejslabší část příběhu. Zároveň ale nemohu říct, že by mě to nebavilo. Jen kdybych se k Věku nerozumu chtěla někdy vrátit, přečetla bych asi jen první dva díly a posledních 100 stran 4. dílu. Myslím, že k tomu, abych plně ocenila tuto část příběhu mi chybí detailnější znalosti amerických dějin, zejména hrdinů boje o nezávislost. Pokud by si sérii někdo chtěl dočíst a nevěřil svojí angličtině na plný rozsah, tak myslím, že těch posledních 100 stran stačí k tomu, aby se dozvěděl to nejdůležitější. 3. díl je plný přesouvání postav po mapě a většina 4. dílu v tom pokračuje.

Vlastně se sama divím, že komentář vyznívá spíše negativně, protože při čtení jsem s příběhem byla většinu času nadprůměrně spokojená.