Vědí draci o legraci?

Vědí draci o legraci? https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363587/bmid_vedi-draci-o-legraci-ZYt-363587.jpg 4 22 6

Veselá moderní pohádka od známé české autorky o neohrožené princezně, která vidí svět kolem sebe, jaký je, a při rozhodování se neřídí strachem a předsudky, ale svým zdravým rozumem. A tak když se do království přistěhuje nešťastný osamělý drak, nepropadá panice jako ostatní obyvatelé, ale snaží se přijít na to, jak mu v jeho situaci pomoci. Knížka je vhodná pro nácvik genetické metody prvního čtení, neboť je vysázená velkými písmeny.... celý text

Přidat komentář

muchomurka
17.01.2024 4 z 5

Nic jsem od knížky neočekávala, ani se mi ji nechtělo číst. Ale Bambulka ji donesla, jestli bych ji přečetla, že ji zaujala a ráda by si ji poslechla. Tak teda jo. A nakonec se z toho vyklubal celkem vtipný příběh, který měl spád, se zajímavou pointou. Nějakou tu výtku bych taky našla, ale proč si to kazit.

janulka1310
22.11.2023 4 z 5

Syn (prvňáček) si knihu vybral sám v knihovně, že si ji bude doma číst. Přečetli jsme společně pár stránek, ale kniha ho nezaujala. Mně přišla kniha vtipná a nápaditá, ale možná lepší pro holky :)


Bonda
26.04.2022 5 z 5

Pozitivní, veselé, inteligentní. Zvedlo náladu mně i čtyřleté posluchačce. Bez špekáčků by nemělo chybu. A i se špekáčky chci Draky koupit nastálo do naší knihovny. Až bude zase splín, abychom si připomněly, že každý problém má řešení, jen se musí hledat. Knížka několikrát ukazuje myšlení mimo stereotypy, které se vyplatí. Král si uvědomí, že záchrana princezny nemusí přijít od muže. Jiná postava si uvědomí, že v horách se (překvapivě) hodí horolezecká výbava, a tak si ji do hor prostě vezme, i přesto, že její nápad ostatní nesdílejí. Suma sumárum: kupa pěkných hodnot v souhrnu na pár veselých stránkách.

niggle
17.01.2020 1 z 5

Pro děti rodičů, podle nichž je třeba potomkům lít feminismus do hlav od malička. Protože se neřídí "stereotypy", princezna si proti drakovi nevezme zbraně jako tupí vojáci, ale horolezeckou výbavu, protože ta se pak nakonec skutečně náhodou hodí.
("Některé situace leckdy nejlépe zvládne žena." "Leckdy ne," postrádal jsem...)

capricornus
30.01.2019 4 z 5

Zábavný příběh o drakovi, princezně a kuchařce. Trochu mě zaskočilo použití velkých písmen, ale pro malé čtenáře je to možná lepší.

MartinaF
12.06.2018 4 z 5

Jednohubka pro malé čtenáře. Věty jsou jednoduché bez dlouhých souvětí. Text je psán velkými písmeny, což mně jako dospělému čtenáři dělalo trochu potíže, ale pro děti je nejspíš takový způsob vyhovující. Příběh nebyl složitý a docela jsem se pobavila.