Věčná zahrada

Věčná zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65287/vecna-zahrada-65287.jpg 3 4 2

Poslední knihu, kterou Jiří Mucha napsal, je částečně autobiografickým příběhem člověka, vystaveného dějinným proměnám a tragickým událostem, kterými procházely naše země.

Přidat komentář

jethro.tull
17.08.2018 5 z 5

Tato kniha byla vydaná až po smrti autora, takže nevím, jestli se jedná o konečnou verzi, nebo na knize chtěl autor ještě pracovat. Každopádně je to pro čtenáře tvrdý oříšek. Je dost náročné se v textu orientovat, útržky několika osudů se zde všelijak prolínají, proplétají. Vždy jsem hledal nějakou indicii, abych si tu kterou část přiřadil k určité osobě. Doporučuji před touto knihou si přečíst knihy od Jiřího Muchy Pravděpodobná tvář a Marieta v noci (v tomto pořadí!!!). Rozhodně ale tato kniha není pro každého a věřím, že spousta čtenářů čtení knihy vzdá a nedočte do konce.
Ještě poznámku k 1. vydání: Soudím, že kniha byla vydána dost narychlo, protože obsahuje spoustu překlepů. A ilustrace podle mého názoru jsou naprosto příšerné a s příběhy knihy podle mě vůbec nesouvisejí. Pokud tedy neměly podtrhnout chaotickou až psychotickou atmosféru knihy.

bábuška
27.04.2018 odpad!

Opět jsem tuto zasutou knížku vzala do ruky a opět jsem ji odložila. Přestože jsem se snažila, znovu jsem to vzdala. Samotný příběh začíná v r. 1968 vjezdem sovětských tanků do pražských ulic. V hlavě hlavního hrdiny se začínají vynořovat vzpomínky na dětství, válku, a nejen jeho, ale i jeho náhodných známých. Mně se to celé jeví jako nepřehledná změť na sebe nenavazujících dojmů. Prostě jsem to nezvládla. Proto nemůžu ani ohodnotit.