Osudný okamžik

Osudný okamžik https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514930/bmid_osudny-okamzik-643a3ab925943.jpg 4 29 9

Ve vteřině série

< 2. díl

Je to už osm let, co tragická nehoda navždy změnila život Mo a Chloe (tento příběh je zpracován v románu Ve vteřině). Nyní je jim dvacet, sdílejí byt v San Francisku a spolu se svou spolubydlící Hazel se snaží najít uplatnění ve světě – Mo způsobuje revoluci ve zpravodajství se svým mediálním start-upem, Hazel využívá svůj velký mozek k předvídání budoucnosti a Chloe zachraňuje opuštěné toulavé psy ve městě. Když však Hazel zmizí poté, co byla sexuálně napadena, Mo a Chloe se ji vydávají hledat. Tragédie jim nejsou cizí, ale tato cesta je prověří způsobem, jaký si nikdy nedokázaly představit. Sázky jsou vysoké, budoucnost nejistá a potřeba spravedlnosti zásadní. Sblíží je jejich oddanost přítelkyni – nebo je nakonec rozdělí?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Moment in Time , 2022


více info...

Přidat komentář

Natty
13.04.2024 3 z 5

První díl Ve vteřině mě bavil velmi, druhý díl z pohledu Mo a Chloe už mě nebavil tolik, neodsýpalo to tak dobře, ale i přesto jsem si knihu přečetla s chutí. Příběh o sexuálních predátorech, silném přátelství, lásce a odplatě. Konečné rozuzlení mi bylo jasné celkem brzy, ale nepokazilo to děj.

prochajda
25.12.2023 4 z 5

Příběh se odehrává po osmi letech od tragické nehody popsané v románu Ve vteřině. Ten se mi líbil podstatně více. Tato kniha vypráví o síle přátelství, pocitu viny a pomstě. Nechybí ani napětí a láska.


TaLu
04.12.2023 5 z 5

První díl byl jako zjevení, druhý díl je jiný, ale mě se také líbil.
Je to příběh o tom, že životy běží dál, i když se stane něco, co vás navždy změní, a otřese samotnými základy. Co vše se může stát, když si jen tak s kamarádkou vyrazíte do baru?
Prožité trauma poničí život nejen oběti, ale mnoha dalších lidí. A hlavně jde opravdu o příběh přátelství. Nakolik pomůžou přátelé v nejhorších okamžicích života?
Lze napravit chybu? Lze vzít spravedlnost do vlastních rukou?
Na některé otázky nenajdeme odpověď, na některé ano.

PetraBery
13.11.2023 4 z 5

Kniha volně navazuje na příběh z knihy Ve vteřině. Co všechno jsme schopni udělat pro své pravé přátele? Mo, Chloe a Hazel, tři dívky, jeden sexuální násilník a síla přátelství. Jak se může i čin s dobrým úmyslem obrátit nejen proti tomu, kdo jej provedl.

boeink
05.11.2023 2 z 5

Já půjdu proti proudu, ale nesdílím nadšení ostatních čtenářů. Mě se kniha nelíbila, nedokázala jsem se do ní ponořit, špatně se mi četla. Předchozí autorčina kniha Ve vteřině se mi docela líbila, i když, pamatuju si, že se mi taky nečetla dobře. Nevím proč, možná překladem, ale mě to místy připadalo krkolomné.

lucakuca
26.10.2023 4 z 5

Přiznejme si, jednička byla lepší. Doslova převalcovala vše okolo sebe. Byla originální. Z pohledu ducha, který vše komentuje.
Tento příběh byl fakt super. Líbí se mi, že autorka používá skutečné příběhy, které vyšperkuje a donutí k zamyšlení.

jeny-v
07.10.2023 4 z 5

Abych byla upřímná, toto volné pokračování mě tolik nestrhlo jako román Ve vteřině. Docela dlouho mi trvalo, než jsem se začetla a následně dobrala konce. Osudy Mo, Hazel a Chloe se propojily navzdory tomu, že jejich individuální neštěstí zdánlivě nesouvisela. Řetězec událostí dokázal zničit nevinnou důvěřivost nejen znásilněné Hazel, ale i týrané feně Ruby. "Nikdy si neuvědomíte, jak křehká jsou přátelství, dokud nejsou doopravdy prověřena."

Šánka
14.08.2023 5 z 5

Příběh volně navazuje na knihu ,, Ve vteřině". Asi by se dal číst i samostatně, protože autorka se hodně vrací k událostem z předchozí knihy, ale já bych velmi doporučila začít prvním dílem. Pro mne byla v tom roce knížka jedna z topek, které jsem přečetla. Ale i toto pokračování je opravdu povedené.
Nechci moc prozrazovat z děje, tak jen...Po tragické nehodě, která se stala před 8 lety, sledujeme osudy několika postav z předešlého dílu. Autorka i tentokrát hledá odpovědi, jak by se člověk zachoval ve vyhrocené situaci. Dá se v zájmu zachování tajemství obejít pravda, a jak jedno nešťastné rozhodnutí ovlivní životy ostatních? Příběh o přátelství, vině, odpuštění o rodině...
Za mě doporučení, ale i s předchozím dílem pro lepší pochopení postav.

evineckY
17.07.2023 5 z 5

Tato kniha je pokračování přeživších protagonistek z předchozího dílu.
Potýká se s nebezpečím sexuálního násilí a drog.
Autorka se opět inspirovala, tentokrát se taková hrůza stala
dceři její kamarádky. Rodiče, prosím vás, upozorňujte své děti,
ale hlavně dcery a vnučky na takové zvrhlosti, které se jim mohou stát.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2021  90%Ve vteřině
2015  83%Zavři očka svý
2023  76%Osudný okamžik
2023  87%Hadley & Grace

Kniha Osudný okamžik je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce75x
Chystám se číst64x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x