Ve stínu draka

Ve stínu draka https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284362/bmid_ve-stinu-draka-BzH-284362.jpg 3 22 9

Ve Vltavě u Karlova mostu se objeví část lidského těla a je jasné, že zjistit o koho se jedná, bude velice těžké. Mordparta kriminální služby stojí opět před těžkým úkolem. V tu dobu přijíždí do Prahy na stáž mladý vyšetřující soudce z Číny a seznamuje se s vyšetřováním tohoto případu. Během jeho pobytu se podaří vyšetřování posunout a zdá se, že některé nitky případu povedou možná právě až do Číny. Obětí je totiž podnikatel, který začal úspěšně obchodovat s touto vzdálenou zemí, a jehož kolega a spolumajitel firmy prakticky v téže době zmizí. Je snad právě on pachatelem vraždy? Nebo je také obětí? Pomoc soudce Dinga bude velice zapotřebí, zejména ve chvíli, když se pátrání přesune přímo na jih Číny, kde soudce Ding pracuje. Postupně se před námi odvíjí současný příběh nelítostného obchodního boje a vlivu různých mocných a bohatých jednotlivců i skupin, kteří se neštítí jakéhokoliv způsobu, aby docílili svého. Vrchní kriminální rada Hladík má pocit, že se dostal role Corrada Cattaniho, bojujícího s mafií. Postupné sledování stop a cílená týmová práce mordparty nakonec odhalí celé pozadí surové vraždy. Ale cesta ke spravedlnosti bude ještě složitá... celý text

Přidat komentář

Marcik7
02.02.2021 3 z 5

Už tu bylo řečeno, že jde o jakousi reklamu na Čínu a já s tím souhlasím. Jinak pan Cimický má hezkou češtinu, výbornou slovní zásobu a konec byl docela překvapivý a napínavý, ale celkově jsem se trochu nudila.

jana8352
26.09.2020 2 z 5

Česká detektivka, která mě moc nenadchla, chvílemi mě některé pasáže nudily. Trochu reklama na Čínu.


vincek1
11.12.2017 3 z 5

První kniha autora, kterou jsem četl. Tentokrát jsem si nejdříve přečetl hodnocení ostatních, což nedělám, a protože byla nejednotná, dal se do čtení. Za mne celkový dojem dobrý. Není to až tak klasika, ale dobře se to čte. "Čínská" část nebyla zbytečně natahovaná a příběh, dle mého obohatila. Přečtu si další knihu p. Cimického a tuto doporučuji.

kika 13
03.08.2016 4 z 5

Já mám romány od pana Cimickýho moc ráda.

muzka
21.06.2016

Zajímavé, poprvé se spojily dvě země a nebyla to Dr. Cimického oblíbená Francie. Zajímavé pohodové čtení.

Elounke
10.06.2016 1 z 5

Velmi povrchní detektivka, která neurazí, ale ani nenadchne a nedokáže "vtáhnout do děje". Především ale, na mě celá kniha působila jen jako reklama na Čínu.

pagac17
07.06.2016

Zajímavá a do poslední řádky napínavá detektivka slavného lékaře. Některé jeho citace jsou velmi poučné. Poprvé čtu, že se spojí s odhalením zločinu dvě země a jednu z nich je samotná Čína. Její představitel se přijede přiučit, jak si počíná naše policie, detektivové a mordparty. Znovu se ukazuje, že hlavní činitel v této detektivce je nepostižitelný Belgičan. To je konstatování, které odpovídá celkové situaci ve světě. Kniha je velmi čtivá.

ViolettaCh.
14.04.2016 3 z 5

Docela příjemná, nenáročná detektivka, která mi v mobilové čtečce zpříjemňovala cestu z práce a do práce metrem.

karel0684
19.03.2016 3 z 5

Knížky pana Doktora jsem četl rád, ale tahle mi vůbec nesedla. Styl je na mne příliš rozvláčný a kdyby šlo jen o detektivku, tak by mohla být o 100 stran kratší. A psychologické náhledy tam i onam mi v této knize prostě přišly navíc.