Vaše hospodyně

Vaše hospodyně https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530498/bmid_vase-hospodyne-65aa503838c89.jpg 3 18 7

Londýn roku 1905. Nejhonosnější dům v luxusní čtvrti Mayfair skrývá mnoho pokladů, ale i temná tajemství. Když se hospodyně, paní Kingová, začne příliš vyptávat, je na hodinu propuštěna. Nenechá si to ale líbit a rozhodne se pomstít. Ví moc dobře, jak na to. Ve světě zlodějů a podvodníků je jako doma. Vyrostla v něm. Dá dohromady skupinu žen z okraje společnosti, které se nechají do domu najmout jako služebné, aby společně provedly tu nejodvážnější loupež, jakou kdy Londýn zažil. Hospodyně, pokojské, švadleny – kdo by je podezíral? Připraví rafinovaný plán: během dlouho očekávaného maškarního plesu vykradou dům přímo před nosem majitelky i jejích vážených hostů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Grada , Cosmopolis
Originální název:

The Housekeepers , 2023


více info...

Přidat komentář

Marcela52
předevčírem 5 z 5

Velmi sugestivní pohled na Londýn roku 1905, v tomto případě z pohledu těch, kteří zajišťují pohodlný život společenské smetánce. Hospodyně, pokojské a švadleny připraví rafinovaný plán a během jednoho maškarního plesu vykradou dům přímo před nosem majitelky a jejích hostů. Kniha mě zaujala od první stránky nejen překvapivými zvraty v ději, ale také etickým poselstvím.
Bohatství těch privilegovaných je často, i v dnešní době, založeno na nepříliš poctivých praktikách, a tak je vlastně pomsta služebných zcela pochopitelná. Tento barvitý a napínavý příběh doporučuji těm, kteří uznávají v životě i jiné hodnoty, a ne jen velký majetek.

alnahu
05.03.2024 1 z 5

Tak toto bylo naprosté zklamání.Knihy i když se ze začátku nemohu začíst-dočtu knihu až do konce.Tuto knihu jsem,ale musela odložit nedočtenou -za mě naprostý chaos,do kterého jsem se nedokázala začít.Kniha má,ale velmi pěknou obálku.


barbora6886
04.03.2024 2 z 5

Bohužel mě to moc nevtáhlo do děje, ačkoliv jsem se snažila.

Renatecka
21.02.2024 2 z 5

Kniha mi bohužel nesedla. Nic moc, ale dočetla jsem do konce.

schillerter
17.02.2024 5 z 5

Kniha je velmi dobrá. Četla se skvěle. Čekala jsem více napětí, ale i přesto hodnotím 5 hvězdičkami, protože musím ocenit to, jak dobově na mě děj působil. Jakobyste s postavami byly v roce 1905. Námět je jak dělaný pro televizní seriál nebo film. Doporučuji!

bookcase
15.02.2024 4 z 5

Dobře se to četlo, pořád jakože nic a pak akce jak cumel. Hezky to měly holky vymyšlené, docela si to umím představit jako film.

mikika
12.02.2024 5 z 5

tak tohle mě bavilo. pohled na britskou honoraci hezky zezdola, z úhlu těch, co nejsou vidět ani slyšet, ale konečně se rozhodli dát o sobě vědět - a to pořádně zostra.