Vaříme účelně pro zdravé i nemocné

Vaříme účelně pro zdravé i nemocné https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173653/mid_varime-ucelne-pro-zdrave-i-nemocne-fTX-173653.png 5 2 1

Přidat komentář

marmota-b
13.03.2017 4 z 5

Tuhle kuchařku vřele doporučuju ke shánění všem, kdo dokážou pustit jedním uchem tam a druhým ven některé pochybné poplatky době (zvlášť v té kapitole o vaření pro nemocné :P) a vyzobou si z ní přehršel užitečných základních receptů, které myslím slušně pokryjí obvyklé představy o tradiční české kuchyni. Co se mi na ní obzvlášť líbí, je rozepsání některých receptů do tabulek, kde se popisem základního postupu a ingrediencemi v tabulce podchytí hned několik receptů najednou (třeba na různé druhy knedlíků). Mému myšlení - nejradši se nejdřív naučím principy, které pak aplikuju na konkrétní případy - tenhle způsob velmi vyhovuje.
Na druhou stranu, obsahuje to i různé postřehy o živinách v jednotlivých jídlech, které se v kuchařkách vždycky nenajdou a které, pokud aspoň můžu soudit, platí pořád, i když se náhledy na jejich využití možná mezitím posunuly.
Zkrátka mám tuhle kuchařku přes její poněkud nevábný zjev docela ráda. :-)

Štítky knihy

vaření

Kniha Vaříme účelně pro zdravé i nemocné je v

Přečtených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x