Variace na lásku

Variace na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22088/variace-na-lasku-22088.jpg 4 33 9

Variace na lásku série

1. díl >

Osmnáctiletá Zuzana žije se svými dvěma staršími bratry devatenáctiletým Erikem a čtyřiadvacetiletým Michalem a s maminčinou mladší sestrou, pětadvacetiletou Klárou. Otec sice přispívá na domácnost, ale už několik měsíců s nimi nebydlí. Zuzana byla jako dítě svědkem maminčiny tragické smrti a cítí se za ni odpovědná. Tím spíš, že ji z matčiny smrti viní i otec a v podstatě jí nikdy nedokázal odpustit. Ani po letech Zuzana nenachází klid a pronásledují ji děsivé noční můry, které však se smrtí matky nemají nic společného. Co je způsobuje? Co se stalo předtím než matka zemřela? Teď, po deseti letech, se Zuzana musí navíc vyrovnat s nebezpečnou závislostí na vlastním bratrovi, který ji odmalička vychovával po mámině smrti pro ni znamenal jedinou útěchu a náruč, do které se mohla uchýlit. Podvědomě tuší, že to, co k sobě cítí, není správné a snaží se hledat jiné východisko ve vztahu s Ondrou, bratrem své nejlepší přítelkyně Andrey. Jak ale může dopadnout experimentování s láskou, která si stejně nakonec prosadí svou? ... celý text

Přidat komentář

mariva
05.03.2024 3 z 5

Na dívčí román už mi postavy přišly trochu starší a taky zpočátku dost nepřehledné jejich vzájemné vztahy. Chvílemi mě děj ani moc nebavil, jako lesní brigáda, ale když se všechny záhady začaly postupně odhalovat, začalo to být zajímavé. Jen se mi zdá, že na jeden dívčí román bylo použito hrozně moc vážných témat. V tom mohla autorka trochu ubrat.

Doubravka1975
02.04.2020 4 z 5

Bylo to napínavé a celé zamotané, ale přiznám se, že jsem trochu bojovala, protože se mi tam některé pasáže trochu příčilo číst i když na druhou stranu jsem si říkala, že to bude určitě nějak jinak. Konec vše vysvětleno a vyřešeno.
A jdu hned na volné pokračování Země nikoho


Tylinka
06.03.2017 5 z 5

Již jsem jednou, kdysi četla a líbila se. Protože se mi dostalo do rukou pokračování znovu jsem si jí pro osvěžení přečetla.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná knížka napsaná velmi čtivým stylem, jen málo dívčích románů jde to takto vyhrocených situací a emocí. Je to příjemná změna, mohu jen doporučit.

martas006
15.06.2015 4 z 5

Ze začátku jsem se trochu ztrácela v postavách, ale jinak velmi zajímavý a napínavý. Úžasný konec.

1v8na
04.09.2014 4 z 5

Byla to napínavá kniha, Zuzana mi zpočátku připadala divná, ale když jsem pochopila, čím jsou její stavy vyvolány, tak mi to přišlo úplně normální. Nevím, jak bych se zachovala já na místě Zuzany.

Mark13
16.03.2013 5 z 5

Přečteno během dvou dnů, zaujala mě láska sestry a bratra....a vztahy k sousedovým dětem. :)

Miroslava111
04.03.2013

velice mne tato kniha zaujala...nejdříve jsem byla trochu zamotaná kdo ke komu patří ale nakonec se to rozmotalo a čtení bylo skvělé :-)

giggle
21.12.2012 4 z 5

Překvapivé. Nejdříve se mi až trochu příčilo číst o tom, o čem to mělo být, ale zkrátka jsem věřila, že NĚCO bude jinak... Jen bych možná mohla mít méně těch smutných událostí (matka, Klára a pes, Zuzana celkově, Zuzana a strom, Andrea, ...). Jsem každopádně zvědavá na volné pokračování "Země nikoho".