Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499286/bmid_vanocni-prazdniny-JO1-499286.jpg 4 43 12

Vánoční prázdniny série

1. díl >

Když Finley přijela zpátky z internátu do rodného městečka Christmas, očekávala, že všechno bude při starém. Při návratu se však dozví, že její nejlepší kamarádka randí s jejím bývalým klukem a její rodiče se rozvádějí. A rozhodně nečekala, že v tomhle podniku narazí na spolužáka, kterého tak trochu přesvědčila, že městečko Christmas je synonymem sváteční idylky. Teď je na ní, aby si z něj odvezl všechny zážitky, které mu slíbila. Dokáže vánoční atmosféru plnou lásky vykouzlit i sama pro sebe?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

So, This Is Christmas , 2021


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
04.01.2024 5 z 5

Každé Vánoce se snažím přečíst alespoň jednu knihu s vánoční tématikou. Tentokrát padla volba na Vánoční prázdniny. I když už nejsem úplně cílová skupina, tak se mi ten milý příběh trefil do nálady a krásně mě navnadil na kouzelný čas Vánoc. Za to ode mě dostává plný počet.

Damonka12
23.12.2023 3 z 5

Velmi průměrná vánoční kniha, ale na odreagování perfektní.


Dym
12.01.2023 3 z 5

Taková typická zápletka. Holka z Ameriky zalže a pak se snaží chovat jako že je každá lež čistá pravda. Docela pohodová oddychovka se kterou jsem si užila jízdy vlakem zasněženou zimní krajinou.

Malíček
04.01.2023 3 z 5

Oddechovka, která nenadchne ani neurazí, na vánoční čas úplně ideální, protože navodí takovou fajn atmosféru. Nemůžu si pomoct, ale určitě to nebude nejlepší vánoční příběh, který jsem kdy četla, protože jsem se nedokázala sžít s hlavní postavou Finley, která mi docela lezla na nervy svými rozhodnutími a celkově mi přišla asi moc dětská. Nejspíš mi chyběla i nějak víc rozebraná romantická linka, ta byla taková nemastná neslaná.
Celkově se knížka ale četla dobře, styl autorky mi sedl.

Wajny
03.01.2023 5 z 5

Vánoční prázdniny mě dokázaly pohltit od začátku do konce. Díky ní jsem chytla tu správnou vánoční atmosféru, protože co se ze začátku jeví jako katastrofické vánoce, tak nakonec se vše otočí v dobré.

Líbí se mi, že se autorka dostala i k vážnějším tématům, je zde velké zaměření na hledání sebe sama a o tom, co opravdu chceme. V příběhu nechybí ani komické situace hlavně při objevování vánočních tradic města.

Romantická linka byla za mě úžasná. Líbilo se mi postupné poznávání a pasáže, kdy si hlavní hrdinka uvědomí city k Arthurovi jsou krásné. A ani tolik kritizovaný výraz cute (bez přeložení) mi nevadil, myslím, že byl v knize asi 6x a spíše až ke konci knihy.

Doufám, že u nás vyjde i druhý díl So, This is Love, protože já chci vědět, jak to bude pokračovat dál, ale nebojte příběh je uzavřený uz tady. Knihu doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst milý vánoční příběh plný naděje a sebepoznání.

Instagram: Nikmakbooks

petulkapeta
29.12.2022 5 z 5

„Kdo jiný by se v prosinci brodil ledovým jezírkem, aby zachránil včeličku?"
„Leda nějaký blázen."
,,Leda někdo naprosto výjimečný.“

Rozhodnuto..nejlepší vanocni kniha co jsem letos četla...byla vtipna,četla se snad sama a te lasky tam a i slza mi skoro ukapla...

Slůník
27.12.2022 4 z 5

Svižné, vtipné a vskutku vánoční - nepřekvapuje mě, že se autorka živí psaním scénářů, i tohle by byl moc pěkný film :-)

kristy.books
26.12.2022

Vánoční prázdniny by som označila za takú milú, nenáročnú YA oddychovku, ktorá sa odohráva vo vianočnom období. Nemôžem povedať, že by som si z nej úplne sadla na zadok, ale k tomuto obdobiu sa mi dobre hodila.

Finley to momentálne nemá jednoduché - v novej škole sa jej nedarí tak, ako si predstavovala, nevie si nájsť kamarátov, jej najlepšia kamarátka začala randiť s jej bývalým a nič jej nepovedala, rodičia zažívajú manželskú krízu a tiež jej nič nepovedali... jednoducho má pocit, že sa jej celý život zrazu prevrátil hore nohami. Rodina sa ju snažila chrániť, no tým, že jej zatajovali niektoré skutočnosti, jej podľa mňa aj trochu škodili, pretože v niektorých veciach bola dosť naivná. Najskôr mi nebola úplne sympatická, ale postupne niektoré veci prehodnotila, možno povedať, že aj dozrela a už som ju začala mať celkom rada.

Arthur na prvý pohľad pôsobí ako čudák, no keď ho človek viac spozná zistí, že je to inteligentný a láskavý chalan. Rodičia oňho nejavili veľký záujem, no našťastie mal milujúcu tetu, na ktorú sa vždy mohol spoľahnúť.

Romantická linka bola rozkošná, jedna z tých, pri ktorých sa často prihlúplo usmievate (najmä pri pomalom, nesmelom zbližovaní). Samozrejme, že tu nechýbajú ani nejaké závažnejšie témy ako hľadanie seba samého, rozpad rodiny, existenčné problémy a podobne.

Páčilo sa mi aj prostredie mestečka Christmas, hoci vôbec nebolo také, ako ho vykresľovali fotky na oficiálnych stránkach. Napriek tomu si tu Finley, Arthur a ich blízki užili množstvo zimných/vianočných aktivít (sobiu farmu, vianočný sprievod, pečenie koláčikov a podobne). Malo to tú správnu sviatočnú atmosféru.

Andynka
25.12.2022 4 z 5

Puvodne jsem knihu chtěla hodnotim hůř. Ale když se mi příběh rozležel v hlavě , zjistila jsem, že se mi opravdu líbil. I když příběh začínal naprosto nesympaticky. Od hlavní postavy, po prostředí. Ale když jsme se v příběhu dostali do městečka Christmas, tak se mě kniha začala trochu bavit a nakonec jsem ji četla s úsměvem na tváři. Milý příběh, kde se pořád něco děje. Vánoce z toho dýchají na každém rohu.

Wimmerka
20.12.2022 4 z 5

Příjemná knížka, která opravdu naladí tu správnou vánoční atmosféru:) Občas mi tedy moc neseděl styl psaní a knížka je cílená spíše na mladší čtenáře, ale i tak sem si jí užila. Co z počátku vypadalo jako katastrofické Vánoce se otočilo v pěkný příběh o hledání sebe sama, naťukly se i nějaká vážnější témata a nakonec hezky zahřálo u srdíčka.

Fortuna7
19.12.2022 3 z 5

Celkem originální vánoční romantický příběh, ale už jsem četla i lepší. Cením si ale toho, že kniha je na knihu s vánoční tématikou docela dlouhá a že se zde řeší i závažnější témata, která jsou i (poměrně) logicky vyřešená. Na konci bych ale určitě ještě ocenila epilog, ten mi opravdu chyběl :-).

Gabetka
21.11.2022 4 z 5

Milý příběh z období Vánoc pro mladší čtenáře (několikrát použitý a nepřeložený výraz cute mnou pokaždé otřásl) je hlavně o hledání sebe sama a pochopení, že za štěstím si stojí člověk sám. Dvojice Finley a Arthur byla správně praštěná, jejich předvánoční objevování tradic městečka Christmas zábavné a konec přesně takový, jak si u vánočního příběhu přejete. Mě se kniha líbila a příjemně mě naladila na nadcházející adventní období.

Štítky knihy

Vánoce romantika

Autorovy další knížky

Tracy Andreen
americká
2022  70%Vánoční prázdniny
2023  56%Láska je...

Kniha Vánoční prázdniny je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce93x
Chystám se číst54x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x