Láska je...

Láska je... https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523517/bmid_laska-je-6517ee1766a90.jpg 3 11 5

Vánoční prázdniny série

< 2. díl

Valentýnské pokračování Vánočních prázdnin. Finley i Arthur se po Vánocích vrací do Barringtonu a ani jeden z nich pořádně neví, jak to mezi nimi vlastně je – chodí spolu? Nechodí spolu? Co přesně znamenal kouzelný štědrovečerní polibek? Nepomáhají jim ani nepřátelsky naladění spolužáci, zvlášť jedna z holek, která si na Arthura evidentně brousí zuby a hází Finley i ostatním klacky pod nohy, seč jí síly stačí. Dokáže se Finley vyrovnat s nástrahami, které jí přinese nový semestr a příprava valentýnského plesu?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

So, This Is Love , 2022


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
16.01.2024 3 z 5

„Jakákoli láska je dar. Ať už trvá jenom chviličku, nebo po celý život, nebo cokoli mezi tím. Láska je vždycky důležitá. Bez ohledu na to, jak to s ní dopadne."

Vždy člověka zajima jak to bylo dal,ale tady to spiš vypada na konec. Par okamžiku se mi libilo jako třeba lyžovačka...i když konec byl krasný

Lostinfantasy
17.12.2023

Volné pokračování Vánočních prázdnin.
I když obálka působí docela vánočně, tak se tentokrát jedná o příběh z období Valentýna. Finley s kamarádkou zasedají v komisi na valentýnský ples, ale někdo jim pořád hází klacky pod nohy a snaží se ples zkazit. Co se týče Finley a Arthura, tak to taky není úplně nejrůžovější a navíc to vypadá, že se jejich cesty brzy budou muset rozejít.

Láska je je klasická YA slaďárna, která vás ničím nepřekvapí, ale mě osobně prostě bavila. Atmosféra sice není úplně vánoční, ale stále se to odehrává v zimě a na horách, takže se to i tak na tohle období hodí. Musím říct, že Finley mi byla chvílemi trochu nesympatická, ale bylo tam spoustu vedlejších postav, které se mi naopak dost zalíbily. Na můj vkus tam bylo málo Fin a Arthura spolu, ale doufám, že další díl to napraví, protože mě spolu moc baví!
Pokud si chcete u knížky odpočinout a nehledáte žádné velké drama nebo hluboká témata, tak by se vám Láska je.. mohla líbit.


head.in.a.book
17.12.2023 2 z 5

* Za knížku moc děkuji @humbook_blogeri @humbook #spoluprace *

~ Láska je, je volné pokračování knížky Vánoční prázdniny , setkáváme se tady znovu s postavami Finley a Arthurem. Já jsem první díl četla už před nějakou dobou, nicméně si ho vůbec nepamatuju, takže pokud jste první díl nečetli, vůbec to nevadí:)

~ Láska je, byla první knížka s Vánoční tématikou, kterou jsem letos četla. Žádná očekávání jsem k ní neměla, takže mě nijak nepřekvapila, ale ani nezklamala. Knížka je vlastně celá takové vánoční romantické klišé. Je to prostě roztomilá ňuňu knížka. To mi ale ani tolik nevadilo, protože jsem si potřebovala po povinné četbě u nějaké knížky odpočinout a vypnout.

~ Finley je trochu nesympatická postava a celá knížka je vlastně založena na neschopnosti komunikace a kdyby si Finley s Arthurem prostě promluvila, tak se celou knížku nic neděje a nic by se ani nemuselo řešit
Ale řekla bych, že u vánočních romanťáren se nad tímhle musíte povznést a nečekat žádný extra propracovaný příběh, protože třeba já osobně, je pro něj nečtu, ikdyž se najdou takové výjimky, které i propracovaný příběh mají.

~ Láska je, vám doporučím, pokud si chcete u knížky odpočinout a vypnout, protože to se vám u ní určitě povede:)

Marthas
15.12.2023 2 z 5

2,4/5 Na knížku jsem se po předchozím díle, který měl nynější optikou jen drobné mušky, opravdu docela těšila. Zdaleka jsem si ji ale neužila tolik jako právě předchozí díl Vánoční prázdniny a dost mě to mrzí. Zdálo se mi, jako by autorka měla nějak těžší ruku při jejím psaní ne-li rovnou autorský blok. Místy mi konverzace trochu nedávaly smysl. Přišlo mi, že se autorka snažila uchopit spoustu důležitých témat v jedné knize a místy si to prostě nesedlo. Některé myšlenky mi přišly tendenční a tlačené krapet na sílu. Jiné naopak lehce naivní a k inteligenci hlavní hrdinky nekorespondující. Mimo jiné mi též přišlo, že jsme bohužel viděli až moc do hlavy hlavní hrdinky Finley a díky jejímu nastavení, to nepůsobilo už tak vesele a odlehčeně jako předchozí část, ale spíš depresivně, i když i tam nebyla nouze o těžší témata bylo to jiné a lepší. A ty flashbacky, někde už jsem psala, jak je nemám ráda, tady byly opravdu místy nepřehledné. Navíc zde bylo dost málo akce, ne že by se nedělo nic ale bylo to krapet upozaděno. Nejsem si jistá, zda kostrbatý styl byl autorčiným dílem či překladem. Takže tedy hodnotím 1 hvězdou krásnou obálku ( stejně ale předchozí byla hezčí ) a 1,4 hvězdy si mezi sebe rozdělí klasický námět, myšlenky knihy a její důležité poselství a postavy. Myslím, ale že knihu šlo napsat i lépe. Konec byl pěkný ale celkové vyznění ztvárnění knihy nezachránil. Navíc mi přijde, že nám zbylo několik důležitých otázek nevysvětlených a tím pádem dost materiálu na další díl. Doufám, že pokud bude a vydají ho i u nás, bude napsán lépe. Já osobně bych ho klidně zkusila.

Jane2016
11.12.2023 2 z 5

Kniha „láska je“ mě na první pohled zaujala svou krásnou, vánoční obálkou. A jelikož se blížil měsíc prosinec, musela jsem si ji přečíst. No řekněte sami, knih s vánoční tematikou není nikdy dost.

Když mi kniha dorazila, téměř hned jsem se nadšeně pustila do čtení. Zpočátku mě kniha bavila, ale toto nadšení postupně odpadlo, bohužel, vůbec jsem se nemohla začíst a děj mě do sebe nedokázal vtáhnout. Do čtení jsem se musela nutit. Musím bohužel i říct, že z knihy na mě nedýchla vánoční atmosféra. Jsem velmi zklamaná, jelikož knihy z nakladatelství Cooboo mám spojené s krásnými a bezstarostnými příběhy, nevím, jak je možné, že jsem tentokrát příběhu nepodlehla! :D

Od autorky si určitě zkusím přečíst její předchozí knihu s názvem „Vánoční prázdniny“. Věřím, že tato kniha by mě třeba mohla zaujmout a bavit více než tato.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Tracy Andreen
americká
2022  70%Vánoční prázdniny
2023  56%Láska je...

Kniha Láska je... je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x