Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454358/bmid_vanocni-prazdniny-cuw-454358.jpg 4 139 36

Věčné optimistce Evie Millerové zkrachoval vztah se snoubencem, a tak se rozhodla konečně si splnit své sny: v malebné cotswoldské vesničce Willowbrook otevírá obchůdek s látkami a šicími potřebami nazvaný Knoflíková dírka. Začít znovu však není tak jednoduché, na Evie doráží finanční starosti a její bývalý ji nenechává na pokoji. Uniknout před minulostí chce i Jake Hartwood. Zlomila ho ztráta milované ženy a od té doby už nechce mít raději žádné blízké vztahy. To poslední, nač má náladu, je slavit Vánoce s rodinou. Jake a Evie se spřátelí a vypadá to, že by mohli být spojenci i v úniku před oslavami. Jakeova služební cesta do Provence nabízí příležitost. Co když však kouzlo svátečního období začne přece působit? A co když jeden z nich začne cítit něco víc?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Christmas Holiday , 2019


více info...

Přidat komentář

kolacky
04.02.2024 4 z 5

Jeden z hezkých, příjemně napsaných příběhů, kdy dopředu víte, jak to dopadne, ale stejně jste napjatí, kterak si ti dva zkomplikujou situaci, aby ji spolu mohli rozmotat.

parvitas
05.01.2024 3 z 5

Milé čítanie s dokonalou vianočnou atmosférou. Ona je nesmelá a zakríknutá po zlom rozchode, on je po smrti manželky ponorený v hlbkom smútku. Nielenže sa rozčuľujú a doťahujú navzájom, ale postupene sa spriatelia a začnú sa priťahovať... je to klasická zápletka, ale tak pekne napísaná... Je v nej dalmatínec, sneh, závesy a quiltové prikrývky, ples, víno, Provensálsko a samozrejme láska.
Túto knihu mi nahral asi sám osud - hovorí sa v nej o závesoch, resp. hlavná hrdinka ich ide inštalovať do zákazníkovho domu a niečo sa nevydarí... a ja som ju začala čítať v deň, kedy som o jednu garnižu prišla... (fňuk). Je to signál, že potrebujem novú, aj so záclonou, pravdaže. Dokonca aj v samotnom príbehu sa neustále spomína, že aj v niečom zlom sa dá nájsť pozitívny moment a nejde len o závesy.


katst
02.01.2024 4 z 5

Tohle není zrovna typická vánoční kniha, protože jediné, co má kniha společného s Vánoci, je název a že se odehrává v období Vánoc, ale příběh to byl hezký a velmi čtivý, nemohla jsem se od něj.

Mesačnica
31.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha sa mi páčila, a to veľmi, veľmi. Bolo to krásne, milé, hravé...čítanie. Pomaly nemám, čo skritizovať, možno mi chýbal taký koniec, že by sa Evie stretla s Jakeovou rodinou, jeho sestrami a rodinami, ako ich on predtým pozval na víkend, aby si vynahradili Vianoce, ale to už asi len moc špekulujem.

Mrňous1
18.12.2023 5 z 5

Krásný předvánoční příběh, není to jen romantické, je to plné života jako takového, postavy jsou sympatické, prostředí krásné, i psí hrdina se objeví. Moc krásné čtení před vánoci. Rozhodně doporučuji.

leona0568
05.11.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Bylo to příjemné čtení v blížícím se předvánočním období. Přečetla jsem za dva dny.

Nika.
25.02.2023 5 z 5

Úžasná kniha, opravdu!
Byl to milý příběh, ve kterém doslova zářila hlavní hrdinka Evie :))

Mlsnákočka
29.12.2022 5 z 5

Knihu jsem četla v předvánočním čase a musím říci, že se mi opravdu líbila. Evie je tak sympatická a pozitivní, až to na vás přeskočí a vy si začnete uvědomovat, že vlastně takové schopnosti máte také a začnete si sami sebe více vážit. Stojí za přečtení.

Josh
24.12.2022 5 z 5

Zimní, vánoční, lidský příběh, který má atmosféru a naplní čtenáře poklidem, radostí a nadějí této doby. Nejde přece o to, zda víte jak to dopadne, ale že můžete takový příběh s každou stránkou prožít. To se autorce povedlo, protože v takovém městečku, s řadou takových lidí – to by se líbilo mnoha z nás....

Tak tyto vánoce zkusme přestat vyšilovat, shánět kdeco kdekomu a dejme sobě i blízkým radši trochu více času a pohody než materiálních pomíjivých věcí. Buďme lidmi, osobními a ne davem, který je pohlcen slovy „nemám čas, nestíhám, nemůžu.“ Ukažme, že nám na sobě záleží nejen když se kolem šíří virus, panika, ale že chceme, a to nejen o Vánocích….

účetní
24.01.2022 5 z 5

Už loňské Vánoce jsem přemýšlela, jestli si mám tuto knihu koupit, nakonec jsem se po roce rozhodla a jsem moc ráda. Moc se mi to líbilo, bylo to milé, pohodové čtení přesně na Vánoce a Evie se mi opravdu moc líbila.

Karin94
07.01.2022 3 z 5

"Ak veríš v úspech, veľmi pravdepodobne ho dosiahneš."

Pekný romantický príbeh, s atmosférou Vianoc a zimy, ktorý sa nachádza v malej dedinke Willowbroke v Anglicku. Autorka mohla zimu a hlavne Vianoce v knihe spomenúť viac, keďže čítame o Vianočnej láske. Spomenuté je tam toho fakt málo, a ku koncu sa hlavní hrdinovia nachádzajú v Provensalsku, kde je 18 stupňov. Inak štýl písania ľahký, oddychový, pekný, ale zároveň aj smutný. Celkový príbeh bol naozaj pekný, ale žiaľ chýbal mi tam trochu komplikovanejší príbeh. Takto to bolo za mňa veľmi ľahké, predvídateľné a "bez urážky" nudné. Autorka romantiku v knihe furt iba dokola naťahovala a na konci to urýchlila a vyplula to v pár strán knihy. Asi som veľmi náročný čitateľ, alebo ja neviem. Každopádne príbeh bol pekný, ale za mňa neurazí ani nenadchne.

Čítame o dvoch hlavných postavách. O Evie, ktorá žiaľ nemá v živote na chlapov šťastie, ale aspoň je večná optimistka s dobrým srdcom. Jej obchodíku Gombiková dierka som veľmi držala palce, aby sa jej darilo, a aby si všetky sny dokázala splniť, aj keď mala veľa neprajných ľudí okolo seba. Jakea aj pre jeho veľmi smutnú minulosť, keď mu umrela v dosť mladom veku milujúca manželka, som si ho napriek tomu nedokázala až tak veľmi obľúbiť, ako som chcela. Zo začiatku bol dosť arogantný, sarkastický a protivný, ale keď už poznáte celý jeho život a jeho samotného, hneď na nho zmeníte názor. Neskôr sa ukáže, že aj on dokáže byť milý a slušný.
Úplne najviac, ktorí mi v knihe liezli na nervy bol Tim (bývalý priateľ Evie) a Evie rodina. Všetci boli zahľadení do seba, manipulatívni, bez kúska srdca, ktorí dokázali iba urážať a myslieť na seba.
Najväčšia láska bol pre mňa aj tak Smoke. Psík Jakea. Také milé, verné zvieratko, ku ktorému sa každý choval s pochopením a láskou a som rada, že autorka ho zakomponovala do príbehu, lebo aj vďaka nemu, som mala vždy úsmev na tvári.

"Verím, že každý z nás má svoju spriaznenú dušu."

"Teraz už viem, že chcem, aby aj môj príbeh mal šťastný koniec. Zaslúžim si, aby ma niekto miloval pre to, aká som. Dúfam, že nájdem toho pravého, ktorý bude mať oči len pre mňa. Nechcem žiť v tieni inej ženy."

Lenka339
01.01.2022 5 z 5

Milé a pohodové čtení.

Nelička
31.12.2021 3 z 5

Bylo to milé, pohodové, klidné předvánoční čtení. Žádné velké drama ani nic extra strhujícího. Asi bych ocenila aspoň trochu komplikovanější příběh, tenhle byl poměrně dost předvídatelný. Ale neva ;-) Jako adventní knížka splnila očekávání..

AndreaP.
29.12.2021 4 z 5

Taková milá pohodovka, která tedy s Vánocemi má společný snad jen název knihy. Lehce předvídatelný děj, kdy už na prvních stránkách víte, jak to dopadne, nicméně knihou vás provází velice příjemní a milí hlavní hrdinové, kterým držíte palce.

Medvědářka
22.12.2021 5 z 5

Když jsem četla tenhle příběh, tak jsem si kolikrát říkala, že už jsem něco podobného četla. Jenže mi to vůbec nevadilo.
Bylo to milé, pohodové. Prostě přesně takové, jaké jsem očekávala a nevadilo ani to, že jsem v knize našla pár překlepů.

85098211
18.12.2021 5 z 5

Psala jsem sice na jiném místě, že romantické knihy nejsou právě můj šálek čaje, pokud v nich není nějaký ten bonus navíc - ale tato se mi opravdu líbila a moc! ;-) Vztah, který se postupně začne mezi Evie a Jakem vyvíjet, je totiž tak čistý a krásný, že uchvátil dokonce i moje životem okoralé srdce :-). Od začátku je samozřejmě jasné, jak tento příběh skončí, ale to mi vůbec nevadilo. Já jsem si užívala to nádherné jiskření mezi oběma hrdiny a držela jsem jim i přesto palce, aby se náhodou něco nepokazilo ;-). Nápad s obchůdkem byl také zajímavý a neotřelý. A z postav jsem si ještě oblíbila (mimo jiné) Jakeovu sestru Luisu a naopak jsem nemohla vystát rodiče Evie, kteří byli ke své dceři nejen hodně nespravedliví, ale často také doslova bezohlední. Ale i ti se nakonec poučili...
Kniha určitě nesedne každému, ale mě hezky navodila na vánoční atmosféru, a proto ji hodnotím plným počtem a je možné, že se k ní zase někdy vrátím :-).

ANDY28
12.08.2021 2 z 5

Milý příběh, přečtena na dovolené

dews
12.07.2021 5 z 5

Četla jsem ji takřka jedním dechem, přestože byl začátek letních prázdnin. Asi mi tenhle žánr moc chyběl. Zdálo se mi, že kniha nemá slabé místo. V téhle knížce bylo prostě všechno hezké. Kus, který si musím objednat do své knihovny, měla jsem ji totiž půjčenou.

LilianaFalcon
01.07.2021 4 z 5

Hezká oddychovka, rozhodně jedna z těch lepších vánočních.
Líbilo se mi, že se oba hlavní hrdinové vyrovnávali se ztrátou blízkého.
A když se nad tím člověk zamyslel, na bedra hlavní hrdinky toho autorka naložila docela dost - smrt sestry, rodiče, kteří ji neustále shazovali, ex-partner, který ji psychicky týral a podváděl, neúspěšné podnikání... Ještě, že to byla taková věčná optimistka :D

milena8281
19.05.2021 4 z 5

Krásná a milá knížka. Uvědomila jsem si, že pokud si chci splnit svůj sen, je třeba za ním jít a uhájit si ho, protože je to můj sen. Člověk by se neměl nikdy pro nikoho a kvůli nikomu měnit.

Štítky knihy

Vánoce láska humor cestování romantika

Autorovy knížky

Sophie Claire
anglická
2020  87%Vánoční prázdniny

Kniha Vánoční prázdniny je v

Právě čtených3x
Přečtených163x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených8x
Knihotéce121x
Chystám se číst122x
Chci si koupit47x
dalších seznamech10x