Drsná zima

Drsná zima https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471471/bmid_drsna-zima-hBp-471471.jpg 3 9 4

Van Shaw série

< 2. díl

Van Shaw ukončí službu v armádě a vrátí se do Seattlu a k Luce. Ale jejich poklidný život záhy naruší žádost dědečkova přítele Willarda, aby zjistil, co se stalo s jeho zmizelou neteří Elanou, Donovanovou kamarádkou z dětství. Van v opuštěné chatě nalezne dvě brutálně zmasakrovaná těla a pouští se do pátrání. Opět se pohybuje na hraně mezi zákonem a podsvětím, tentokrát je ve hře i ruská mafie a velké množství ukradených trhavin. A když spolu s přítelem z armády Leem a Luce jen o vlásek uniknou vražednému pokusu, musí Van napnout všechny síly, aby zarazil plán, který může ohrozit celý Seattle. Jde o čas a nic není jisté, ani jeho vztah... Pokračování úspěšné prvotiny Dávné zločiny o netypickém hrdinovi Donovanu Shawovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Hard Cold Winter , 2016


více info...

Přidat komentář

AlenaF
12.04.2023 3 z 5

První díl byl originální, zajímavá zápletka. Druhý díl je hodně akční, ale už mě tak nebavil, zdál se mi o hodně slabší.

zazvorka
07.09.2021 4 z 5

První díl se mi moc líbil, druhý už méně. Hlavním problémem pro mě byla zápletka, připadala mi příliš kostrbatá a nesedlo mi zapojení určité sorty padouchů a s tím spojený akční závěr. Dávám tři a půl bodu a z důvodu sympatií k prvnímu dílu zaokrouhluji nahoru. Na sérii jsem nezanevřela, budu doufat v lepší zítřky!


JustWomen
01.09.2021 3 z 5

Dočetla jsem, ale některé části byly fakt nudné a čím víc ke konci, tím se to četlo hůře. Tak sotva průměr, hodně jsem se potrápila, abych to dočetla.

soukroma
19.07.2021 4 z 5

(SPOILER) První díl - Dávné zločiny - mne uchvátil originalitou, sympatickým hlavním hrdinou a napínavou zápletkou ze Seattlu. Takže těšení na druhý díl série bylo víc než na místě. Tentokrát ovšem zápletku rozmělnila dvojice krasavic kolem hrdiny, z nichž jedna (dávná nedospělá kamarádka, trochu ve zločinu) vše vlastně spustila. Hrdinův nedávný kamarád (ve zbrani, ranger) mohl dodat celému příběhu větší šmrnc, než se skutečně stalo (autor chtěl ale určitě spíš poukázat na to, jak zdevastovaní jsou veterání z Afghánistánu, takže spíš než rambo z něj zbyla taková skoro troska). Ale korunu tomu nasadila ruská mafie, především fantasmagorický destrukční plán jednoho člena, který nakonec vyústil v akční superfinále v přístavu na ostrově.
Musím s jistou dávkou zklamání přiznat, že první díl se mi líbil o poznání víc. A na jeho základě asi trochu nadsadím i hodnocení tohoto kousku = 75%.

Pozn.: už jsem podezírala naše překladatel/vydavatele, že zase pustili fantazii na špacír a vymysleli podivný titul pro náš překlad. Ale s údivem vidím, že je to přesně dle originálu, ovšem tak neslušící a podivuhodný název aby jeden pohledal. Troška ledového mrholení a námrazy se pravda občas mihla, ale spíš šlo o "pomalé vodní mučení" zřejmě typické pro Seattle - kapka tu a onde, zato furt. Takže důvod pro mne zůstává ve hvězdách...

Štítky knihy

mafie Seattle kriminální thrillery

Autorovy další knížky

2020  86%Dávné zločiny
2021  69%Drsná zima