Van life - Život na kolech

Van life - Život na kolech https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420951/bmid_van-life-zivot-na-kolech-eoE-420951.jpg 3 21 7

Stovky funky vozidel, úžasná krajina a chytře navržené interiéry dodávek z celého světa. Van Life je ideální pro ty, kteří vědí, že život je tam, kde zaparkuješ. Stále více lidí se vzdává konvenčního života a mění ho za svobodu, klid a dobrodružství. Žijí na silnici v přestavěném autobusu, kamionu nebo dodávce. Jeden z těchto dobrodruhů Foster Huntington sdílel svá dobrodružství pod hashtagem #vanlife a zaznamenal je na svém blogu. Zapojil se do společenství lidí s podobnými názory, kteří chtějí zkoumat přírodu svým vlastním tempem a žít bez dluhů. V knize najdete nejkrásnější fotografie z Fosterova blogu seřazené do kapitol, jako jsou dodávky Volkswagen, americké dodávky, přestavěné dodávky, školní autobusy a další. Stovky fotografií zahrnují záběry unikátních vozidel, krásné lokality, ohromující pláže, dramatické hory a malebné lesy, ale také interiéry dodávek. V knize také najdete rozhovory s dobrodruhy, páry či rodinami, kteří žijí tento nový "americký sen". „Doufám, že fotky, příběhy a rozhovory v této knize ve vás zažeh-nou plamen cestovatelské vášně, nebo vás inspirují k nějaké cestě, případně rovnou způsobí změnu životního stylu. Jak kdysi řekl Mark Twain: „Cestování zabíjí předsudky, dogmatismus a úzkoprsost – a mnoho lidí jej proto potřebuje jako sůl.“ Bezvýhradně s ním souhlasím. Nejlepší chvíle svého života jsem prožil za volantem své dodávky, když jsem hledal místo k přenocování, abych ráno celý nedočkavý s východem slunce vstal a vydal se znovu na cestu.“ - Foster Huntington... celý text

Hobby
Vydáno: , Grada
více info...

Přidat komentář

Mi-šu-le
19.12.2023 4 z 5

Jde spíše o "obrázkovou" knihu, nebo lépe knihu plnou fotografií. Ale mně se líbila, pár rozhovorů s cestovali byly příjemným zpestřením mezi listováním a užaslým sledováním fotografií. Souhlasím s komentáři níže, na sociálních sítí je snad všeho víc, ale kniha má pro mě stejně zvláštní kouzlo a je mi stále milejší.

adorjas
29.09.2021 3 z 5

Fotky dychberúce, bola radosť si prezerať jednotlivé obydlia týchto nomádov, ale čo mi vadilo bol text, tak ako sa sťažujú aj komentáre podo mnou. Foster mohol ísť viac do hĺbky, pýtať sa viac na motiváciu, hlbšie myšlienky. Takto jeho rozhovory s majiteľmi zneli povrchne, pretože sa ich iba zbežne opýtal, kam s dodávkou cestujú a ako ju zohnali. Chcela som vedieť viac.


Knihomolová
17.09.2021 4 z 5

Inspirace je na internetu mnohem víc, než v této knize. Ale já raději listuju knihou... Modré světlo mi asi blokuje fantazii a schopnost odstřihnout se. Když chci zapomenout na okolní svět, otevřu si tuhle knížku a rázem jsem na cestě... Za mě spokojenost.

Vincenzoci
08.08.2020 2 z 5

Fotky pěkné, ale přišly mi občas umělé a příběhy povrchní. Čtenář se o tomto způsobu života dozví víc na benzince na kávě než z této knihy. Některé úpravy vozidel byly ale velmi povedené, jen u nás nereálné (EU, STK, řidičské oprávnění a jiné). Určitě bych si tuto knihu nekoupil, inspirací je nespočet na internetu a u firem se specializací na tyto úpravy se toho dozvím mnohem víc. Odpad to není, jen takové lehké odpolední čtivo a zasnění se.

Jana_Z
04.07.2020 1 z 5

Několik instagramových fotek a pár krátkých a dost povrchích rozhovorů. Přečteno tak za hodinku. Doporučuji prolistovat v knihovně, doporučenou cenu 499 Kč bych za to opravdu nedala.

Irsaf
04.06.2020 3 z 5

Kniha jako taková mě zase tak moc nebavila... Ale fotky byli pěkný a musí být super se sbalit a jet kam člověk chce...

mariva
04.11.2019 5 z 5

Skvělá inspirace - tento způsob cestování jsme si taky oblíbili a doufám, že v důchodu na něj budeme mít více času, takže se vydáme i na delší cesty než dosud. Na to pravé cestování a případně i život na cestách bych ale potřebovala mít o 30 let míň a taky mnohem lepší znalosti jazyků. Ale i tak využíváme toho, co nám náš VW nabízí, i když kempingovou sestavu v něm trvale mít nemůžeme, protože ho využíváme na vše, od dovážky stavebního materiálu po odvoz kapely s kompletní aparaturou. Prostě to jsou opravdu auta k všestrannému využití. Na dovolenou pak stačí vyndat zadní sedadla, místo nich dát skládací lehátka, na ně matraci a peřiny, pod ně přepravky s ostatním vybavením a jede se. Je to skvělé i v případě špatného počasí, neprší na nás, nemusíme sušit stan... V knížce mohlo být více fotografií interiérů pro inspiraci, i rozhovorů s majiteli. Být na stránce 142 jiné auto (VW), mohlo to být foto i z našich cest. Už aby bylo léto!

Autorovy další knížky

Foster Huntington
americká, 1988
2019  55%Van life - Život na kolech
2021  90%Off grid life - Život bez sítí

Kniha Van life - Život na kolech je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst26x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x