Kostka smrti

Kostka smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357255/bmid_kostka-smrti-8Am-357255.jpeg 4 15 3

Lucifer sice Filipa na znamení díků propustil ze svých služeb, chlapcovy vzpomínky na dobu, kdy byl jeho učněm, jsou však stále živé. Navíc se mu po přátelích z Pekla docela stýská. Nečekaně dostává možnost se mezi ně vrátit. Jeho pomoc totiž tentokrát potřebuje sám Smrtka. Filip v jeho sklepení učiní hrůzný objev a uzavře s mužem s kosou zoufalou dohodu. Naštěstí je tu i Satina a společnými silami se oba přátelé pouštějí do pátrání po neznámém zloději, který vystavil podsvětí i lidské pokolení riziku strašlivé pohromy.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Dødens Terning , 2007


více info...

Přidat komentář

téravokudlaná
19.03.2021

Kenneth Bogh Andersen píše prostě úžasně, v jeho knihách je vše popsáno tak krásně až se tají dech, v knížce je popsáno tak dobře, že smrt je vlastně dar, bez kterého by svět nemohl existovat, vždyť představte si , že by někoho srazilo auto a on by byl ztratil třeba hlavu ale musel by s tím žít, protože by nikdy neumřel , že by svět byl plný lidí kteří vypadají jako mrtvý, ale nikdy neumřou , to by muselo být opravdu strašné . Teď to sice vypadá jako by v této knížce bylo jen všechno ošklivé ale dozvíte se v ní spoustu věcí o lásce a o dobru, které pokládáme my za dobré. To co Filip objeví na jedněch hodinách v Motimerovo sklepení je opravdu zlé, ale nebudu nic prozrazovat. O tom jaký je jed Mortimerova hada jsem do poslední chvíle neměla ani tušení. Rozhodně doporučuji přečíst si všechny díly (zatím dva) série Válka o pekelný trůn, protože Vás to donutí zamyslet se nad tím, že by bez vlastně většiny věcí, které lidé považují za strašné, nemohli být. Jsou to opravdu knihy mého života, rozhodně nejlepší a nejúžasnější. Je toho ještě tolik co by jsem napsala, ale co by se mi se ani nevešlo.

broskev28
13.02.2021 4 z 5

Tak já jednu hvězdičku ubírám - počáteční "opakování", aby si čtenář uvědomil, co se odehrálo v první knize, bych ještě skousla, ale obecně mi nástup tohoto dílu připadal příliš pomalý a trošku nudný.
Naštěstí, jakmile se Filip se Satinou vymotali z Mortimerova lesa, děj nabral spád a hlavně jsem se zase pekelně bavila mnoha čertovskými výrazy, obraty a nápady. Maminka Demeona přitvrdila, naopak Satina je čím dál lepší a bezva kamarádka. V Pekle přibyla jedna zajímavá socha, dostali jsme se i do Očistce a trest pro Dalilu, ten byl tedy opravdu pekelný. Detektivní pátrání po ztracené kostce bylo napínavé, teď jen aby Mortimer splnil svůj slib . . .
Ale navzdory výhradám musím uznat, že i druhý díl se povedl - dánskému autorovi, překladatelce, redaktorům.


Isew
03.01.2019 5 z 5

Po nadšení z prvního dílu (Luciferův učeň) jsem se vrhla na pokračování. Tentokrát Filip musí pomoci Mortimerovi (Smrtce), které někdo zcizil kostku smrti. Výborné pokračování, které je stejně povedené jako první první díl. A to se často nestává. Už se těším na další díly.

Štítky knihy

dánská literatura

Autorovy další knížky

2017  91%Luciferův učeň
2017  89%Kostka smrti
2023  92%Grimmové

Kniha Kostka smrti je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst7x
Chci si koupit7x