Válka budoucnosti: Pravděpodobné politické a hospodářské následky války mezi velmocemi

Válka budoucnosti: Pravděpodobné politické a hospodářské následky války mezi velmocemi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516238/bmid_valka-budoucnosti-pravdepodobne-pol-Mcm-516238.jpg 5 1 1

Autor předpovídá průběh a následky budoucí války mezi velmocemi s přihlédnutím k vývoji vojenské techniky a taktiky. Zároveň se obsáhle zabývá hospodářskými, sociálními a politickými důsledky takové války i následného míru, včetně odzbrojení.

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy Vojenství
Vydáno: , František Šimáček
Originální název:

Budushchaya voina i yeyo ekonomicheskie posledstviya / Будущая война и её экономические последствия , 1898


více info...

Přidat komentář

Králíczek
01.02.2024 5 z 5

Kniha vychází (a notně zestručňuje) z původního 6 svazkového díla o 4 000 stranách. Tato práce Jana Gotliba Blocha vedla ke svolání Haagské konference v roce 1899 a k následnému podpisu Haagských úmluv. Bohužel "válku budoucnosti" se odvrátit nepodařilo. Je fascinující, jak se už s předstihem více než 15 let tušilo, jak bude První světová válka probíhat, ale ani to neodradilo lidi od jejího uspořádání. Samozřejmě ne vše se vyplnilo, hlavně některé hospodářské vývody, ale jako celek je to úžasná předpověď. Teď si budu muset přečíst nějakou knihu o 1. světové válce, abych si doplnil vzdělání (takže Švejk mi bohužel nepomůže).

Štítky knihy

budoucnost války

Autorovy knížky

Jan Gotlib Bloch
polská, 1836 - 1902
1904  100%Válka budoucnosti: Pravděpodobné politické a hospodářské následky války mezi velmocemi