Václav Havel - Život jako absurdní drama

Václav Havel - Život jako absurdní drama https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104618/vaclav-havel-zivot-jako-absurdni-drama-104618.jpg 4 11 4

Tato kniha se snaží ukázat Václava Havla především jako člověka. Snaží se postihnout to, co dělal, jak žil, s kým se stýkal a jakými cestami šel. Není to vyčerpávající portrét, protože jeho život byl natolik bohatý a naplněný nejrůznějšími zvraty, že bude ještě dlouho o čem psát, mluvit, co rozebírat. Je považován za tvůrce absurdních dramat. Ovšem to nejpůsobivější dramatické dílo vytvořil právě svým životem.... celý text

Přidat komentář

helenkan
17.03.2021 5 z 5

Nějak moc nejsem na životopisy, ale tohle jsem si ráda přečetla. Václav Havel pro mě byl a vždy bude Pan Prezident.

jirka9453
14.11.2019 5 z 5

Knihu jsem četl po smrti pana prezidenta Havla, protože mě zajímalo, proč se o něm vyjadřuje tolik lidí různě. Mě osobně jako osobnost seděl a myslím, že ač měl hříchy z mládí (a kdo ne), patřil určitě k nejvýraznějším osobnostem našich novodobých dějin. A ještě k tomu, pokud Vás zajímá divadlo a absurdní drama, rozhodně patří mezi českou špičku.
Lehce psaný životopis, který rozhodně doporučuji, pokud Vám vyhovuje tento žánr nebo jste, tak jako já, z těch, co se chtějí dozvědět více o významných osobnostech naší doby.


zlatkr
03.10.2017 3 z 5

Pěkná kniha,plná úryvku z Havlových děl. Nicméně jsem dříve četla knihu od pana Špačka a ta je o několik tříd výš.

kilometr
01.07.2017 3 z 5

Jsem ročník 77 a osobnost pana V.H. moc nemusím a tato kniha mi především osvěžila paměť,proč to mu tak nadále je.A nejvíc mi chybí Ruzyně,Václave!65%.