V zákulisí hotelu

V zákulisí hotelu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179007/v-zakulisi-hotelu-179007.jpg 4 21 9

Chcete, aby vám bez příplatku poskytli lepší ubytování? Chcete opustit pokoj později, než byste měli? Chcete zrušit ubytování v den příjezdu – a bez storno poplatku? Žádný problém. Stačí jen vědět, na koho se obrátit, jak si o danou službu říct a jak vysoké spropitné dát. Jacob Tomsky, který v hotelnictví pracoval přes deset let, vám poradí, jak na to.... celý text

Literatura světová Romány Příběhy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Heads in beds , 2012


více info...

Přidat komentář

DádazPrahy
19.08.2020 2 z 5

Po literární stránce žádný skvost, ale to nevadí, autor si na žádného spisovatele nehraje - jako zaměstnanec hotelu se s námi bez servítků dělí o své pracovní zkušenosti a tak se dozvídáme to, co bychom jako hosté snad ani vědět neměli. Zajímavý pohled na to, jak to ( v drahých, amerických) hotelech funguje a co zůstává očím hostů skryté.
Dovolte mi zde ocitovat jednu zajímavou myšlenku: "... uvědomil jsem si, že nic není samozřejmé, že všechno spláchne voda - i nás. A tak, když máme pod nohama pevnou zem a nad sebou jasné nebe, je třeba se zhluboka nadechnout a zadržet dech, dokud se nám nezatočí hlava a užívat si toho privilegia - že žijeme."

rozvera
03.02.2020 4 z 5

Práce v hotelnictví byl můj sen od útlého dětství až do puberty, asi zapůsobily zděděné geny. Studium na hotelové škole mi nebylo dopřáno, sen jsem opustila, ale ráda čtu knihy z tohoto prostředí. Tak dobře popsanou práci hotelového personálu v ubytovacích službách jsem ještě nečetla. Autor zúročil své letité zkušenosti z tohoto oboru a o vzpomínky se čtivou formou podělil se čtenáři. Sice popisuje práci nižšího hotelového personálu v americkém prostředí, ale dá se aplikovat na všechny světové hotely, profese jsou všude stejné.


Aicha196
07.09.2019 5 z 5

Pracuji v hotelnictvi vice nez 20 let a musim nez souhlasit. Urcite je dobrym pomocnikem vsem cestovatelum

LadyCotton
17.06.2018 4 z 5

Stejně jako ostatní mne tato knížečka velice mile překvapila. Je čtivě napsaná a pokud pracujete ve službách či obchodu tak si velice často budete autorovu vyprávění přikyvovat :-)

Dali70
30.12.2017

Knihu jsem koupil poměrně náhodně v Levných knihách , i když nechápu jak se tam mohla ocitnout :-) . Občas se vyplatí vybrat zajíce v pytli , byl jsem příjemně překvapen a doporučuji všem , kteří jsou občas na cestách ať už je to kamkoli.

nikol1774
25.11.2017 4 z 5

Kniha byla super, moc jsem od ní neočekávala, ale mile mě překvapila.. Jelikož studuji obor hotelnictví a učitelé se tváří jakoby bylo povolání v hotelu to nejlepší na světě, jsem ráda že jsem jsem si tuto knihu přečetla. Trochu mě mrzí, že knihu nepsal český autor (což samozřejmě nezazlívám knize, ani autorovi) jelikož hotely v Česku se výrazně liší od hotelů v Americe. Moc se mi líbilo, že autor napsal jak to doopravdy chodí.

tess.de.veles
19.06.2016 2 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem...asi proto, že jsem taky recepční, ale vlastně to nebylo nic moc...To už je mnohem lepší kniha Hotel Babylon- ANEB nechcete zůstat raději doma? ...to se pobavíte :)

LimedkaMikki
06.02.2016 4 z 5

Osobně jsem v hotelu byla nanejvýš v restauraci, takže to bylo zajímavé podívání se do jeho pozadí. Mám tenhle typ nového pohledu ráda, protože sama vím, že často mají lidé dost zkreslené podvědomí o tom, jak to v nějaké práci funguje. Spousta typů, které se dají použít i obyčejnými lidmi a není na to potřeba nic víc než odvaha. Jediná nevýhoda je, že to bude asi fungovat jen v amerických hotelech a ještě trochu luxusnějších :-)

rejka79
30.01.2015 4 z 5

Vtipné odpočinkové čtivo, nenudí. Bystrá sonda do vztahů v práci nejen v hotelu.

Štítky knihy

hoteliérství, hotelnictví

Autorovy knížky

2013  73%V zákulisí hotelu

Kniha V zákulisí hotelu je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x