V tieni (limitovaná edícia)

V tieni (limitovaná edícia) https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459713/bmid_v-tieni-limitovana-edicia-dO4-459713.jpeg 4 307 86

Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady obyčajný, normálny kriminálny podtón, a tak tomu bolo aj v tomto prípade. Začiatkom zbesilých deväťdesiatych rokov vstupuje na scénu najznámejší sériový vrah Ondrej, zanechávajúci krvavé stopy v troch krajinách. Krauzovi nikto neverí, že bude pokračovať, že stoja na začiatku série brutálnych znásilnení a vrážd. Márne bojuje s vrchnosťou, aby sa sústredili iba na ponožkového vraha - neveria mu, obávajú sa paniky. Proti Krauzovej logike stojí vrahova šikovná taktika - medzi útokmi robí nepochopiteľne dlhé pauzy, ktorých význam, možno odkaz, nevedia detektívi vylúštiť. Práve počas jednej z nich sa stala bizarná vražda, ktorá preverila ich trpezlivosť, postreh, dedukciu. Krauz netuší, či sa nepredvídateľne rýchlo zaktivizoval ponožkový vrah alebo z jeho tieňa vystúpil nový. Ešte stále bojujú s Ondrejom alebo sa im niekto pletie pod nohy?... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

V tieni , 2020


více info...

Přidat komentář

Kami33
20.04.2024 5 z 5

Hezké jako vždy.

Vlasta71
05.03.2024 5 z 5

Další případ, který nedá vyšetřovatelům spát. Ponožkovy vrah si vybírá ženy z přízemí zanechává pár stop ale nikdo neví kdo to je. Když je zavolají k mrtvé ženě svého kamaráda něco se jim nezdá. Vraždil náš ponožkovy vrah nebo ho někdo napodobuje? Kolečko se rozjíždí.
Autor opět nezklamal.


hana1039
21.01.2024 5 z 5

Audiokniha:
Nic není takové,jak se zdá... excelentní výkon Krauze a Canise ( samozřejmě i kolegů) v dopadení vraha...

Ester71
03.01.2024 5 z 5

Opět mě knížka bavila. Byl to vlastně jinak (mírněji a z jiného úhlu viděný) podaný případ Bestie.
Těším se na další knížky D. Dána.

Klára90
12.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Jelikož až poslední dobou jsem začala číst dánovky chronologicky a Bestii jsem četla někdy před rokem, tak jsem si nebyla úplně jistá jestli vraha mají nebo ne, takže jsem chvilku též lovila hnusáka Ondřeje, ale potom mi na tom podobne jako Krausovi něco nesedělo a kupodivu jsem taky odhadla, že by to mohlo být celé jinak a tipla jsem správně i vraha. Což mě potěšilo.
Tuhle knihu jsem chtěla mít co nejdříve přečtenou, protože vražda tam byla tak brutální, že mi to teda nedělalo dobře a dokonce se mi to promítlo i do snu, takže jsem se těšila, až se s tímto děsivým případem rozloučím. Ne však s našimi skvělými detektivy, takže hurá na další díl

Marek82
24.06.2023 4 z 5

V rebríčku Dánoviek je táto kniha u mňa skôr nižšie. Rozdiel oproti Beštii vynikne najmä, ak ich počúvate po sebe, lebo presne tak časovo tieto dve knihy nadväzujú. Kým Beštia bola "uvarená" zo silných ingrediencií skutočného príbehu, tu sa varí z vody, miestami sa ohrieva stará polievka a pritom všetkom sa do príbehu sypú ďalšie ingrediencie bez zjavného zmyslu. Vo výsledku sa príbeh skôr vlečie, veľa sa popisujú rozličné situácie a výsluchy, no vrah mi bol jasný hneď. Škoda tejto nevyrovnanej kvality, ale stále je to vcelku zábavné počúvanie, ktoré ma baví. Len sú aj lepšie diely série.

Dandy1
26.05.2023 4 z 5

Opět skvělá kniha. Je mi trochu na škodu, že se ke mě dostávají díly na přeskáčku.

Kory98
13.05.2023 5 z 5

Opět krásná detektivka. Říkala jsem si, že o ponožkovém vrahovi jsem příběh už četla, tak se to nějak divně zašmodrchává. A ono to bylo, nakonec jako vždy, úplně jinak. Tentokrát po zádech mrazilo i samotné detektivy, ale nebylo to lednovým počasím, kdy museli vyšetřovat venku, ale brutalitou pachatele, kterého všichni dlouho znali.

Janča1532
02.04.2023 5 z 5

Kniha zase byla jedna velká jízda.Bavila mě,dobře se četla.

Vydra57
05.02.2023 5 z 5

Poté co jsem se odhodlala zabrousit do vod moderních severských i jiných detektivek, jsem si musela spravit chuť dánovkou ,co už jsem kdysi četla. Je taky drsná, ale reality v ní se může člověk bezpečně přidržet a ty humorné průpovídky! proto je pro mě Dán nenahraditelný .

Rapeh
06.01.2023 4 z 5

Zase skvělý Dominik Dan, co více dodat. Velmi dobře se to poslouchá.

petr4927
20.12.2022 4 z 5

Sice můj oblíbený DD, který se čte jedním dechem, ale tentokrát o trochu slabší kousek. Bylo to trochu čitelné dopředu.

99jana99
24.10.2022 5 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, možná proto, že jsem četla po Bestii, kde se vyšetřoval a řádil ponožkový vrah, ale od poloviny to byla opět jízda. Mělo to všechno, co mě v knihách baví a co mě nutí se těšit na další.

ArwenAragorn
06.09.2022 5 z 5

81%
"Na, dám ti aj kúsok tlačenky."
"Viem, švagor zabíjal."
"Nie, domovníkov pes dostal zápal pĺúc. Dá si eště niekto?"
____________________________________________________________________________________________________
"Dobre, dobe, ostatní ma nezaujímajú, podstatné je, že sme komplet kancelária a že ma šéf nevynechal, takže už sa nehnevá."
"Tým by som si nebol úplne istý Riško. Keď mi diktoval zoznam, povedal doslova:Aj toho špecialistu na prúsery, Krauza.
_________________________________________________________________________________________________________

Tak to byl výborný díl! Detektivové podniknou neúspěšný útok na ponožkového vraha, je brutálně zavražděná manželka jejich známého, vypadá to zase na ponožkového vraha, v lese je nalezena v jámě kostra s rukama spoutanýma za zády a na závěr ponožkový vrah znovu útočí. A nechybí tady očekávaný humor.
Doporučuji!

Viopes
23.06.2022 4 z 5

Knihy Dominika Dána si dávám jako mezičlánek mezi ostatním čtením. Baví mě rozhovory na kriminálce a celkově se čte dobře. Autor mi udělal radost, uhodla jsem vraha téměř hned a to se mi nestává.

Peter73
21.06.2022 5 z 5

Neohromí, neurazí, ale pobaví. Čo je to ? Kniha od Dominika Dána. Kniha sa čítala veľmi dobre, DD ide podľa osvedčenej šablóny, prelínajú sa dva prípady, Krauz a Canis rozohrávajú svoje sólo. Popis vyšetrovania je reálny, humor je správne kriminalistický, kniha bavila. U mňa je to na 4,5*, ale prikláňam sa k 5*, vďaka dobre zinscenovanej vražde a ešte lepšiemu odhaleniu.

tonysojka
20.06.2022 4 z 5

Ale jistě že vrah je jasný hodně brzy.
Ale podle mě knihy Dána nejsou křížovky nebo osmisměrky,nebo příběhy od Agathy Christie.
Myslím si ,že to jsou taková retro vyprávění o práci policie ,šmrncutá realitou o podsvětí, provázáným s policií i politickými špičkami ,svérázným humorem,brutalitou a jediné co mi na nich vadí je jejich kolísající kvalita.
Přesto,když v knihovně v regálu uvidím novou "Dánovku ",okamžitě ji beru.
:)

m.valova
06.04.2022 5 z 5

Jako vždycky super,akorát jsem se nedostala k možnosti jít po časové ose příběhů tak jak jdou po sobě a tak stále i po pár dílech tápu,ale snad se mi podaří knihy přečíst podle jednotlivých časových linií i když u autora je možné,že se opět v čase bude vracet.Nicméně tato série je super a dám si práci knihy pohledat tak,abych nakonec vše spojila,akorát to hold bude trvat ,ale věřím že to stojí za námahu.V tomto případě jsem vraha docela dobře odhadla,což mě těší,ale vidět bych to na vlastní oči opravdu nechtěla,stačí to co bylo v knize popsáno,obdivuji každého,kdo takovou práci zvládá dělat a nezbláznit se.

muf-rodrigo
20.03.2022 5 z 5

Poslechnuto v audioverzi v podání Martina Mňahončáka. Vyvážený, pěkně odsýpající, promyšlený příběh s několika liniemi a překvapivým (nejen) koncem, který jsem ale tušil už chvíli dřív. Tak do půlky knihy jsem si myslel, že zase čtu Beštiu. Sám nevím, jestli je lepší přečíst nejdřív Bestii nebo ne, tenhle příběh je časově do Bestie vetknutý. Audioverze je výborná, Marián Geišberg byl fantastický, ale Martin Mňahončák je taky výborný. P. S. Fakt byl Váňa takový budižkničemu?

faba
10.03.2022 4 z 5

Když jsem to začal číst, měl jsem dojem, že jsem to už četl. A ten dojem mě neopustil po celou knihu (dokonce jsem věděl kdo je vrah). Ale číst jsem to nemohl, vždyť to vyšlo teď, nedávno... Tak asi proto, že se tam plno věcí opakuje. Napsáno jen proto, aby se prodávalo? To ovšem nebrání tomu, že to bylo dobré, vtipné (pokud se to u takového hrůzného činu dá říci) a napínavé. A proč by nevydával, když to je ke čtení. :-) A co víc si od DD přát.

Štítky knihy

krimi

Autorovy další knížky

Dominik Dán
slovenská, 1955
2016  89%Smrť na druhom brehu
2007  91%Cela číslo 17
2005  83%Popol všetkých zarovná
2012  89%Uzol
2013  89%Básnik

Kniha V tieni (limitovaná edícia) je v

Právě čtených2x
Přečtených424x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených11x
Knihotéce146x
Chystám se číst38x
Chci si koupit13x
dalších seznamech4x