V nemilosti

V nemilosti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445496/bmid_v-nemilosti-KyE-445496.jpg 4 28 6

Štyridsaťdeväťročná Sydney Wellsová má dokonalý život po boku oddaného a bohatého manžela... až kým doň nezasiahne tragická nehoda. Ako vdova zisťuje, že manžel ju zabudol zahrnúť do testamentu a všetok majetok odkázal svojim zlomyseľným dcéram z prvého manželstva. Sydney ostane bez domova aj bez peňazí. Napriek varovaniam svojich dcér si nájde prácu v módnom odvetví. Naivná žena sa ocitne vo svete pochybných medzinárodných obchodov a ľudí s nečestnými úmyslami. Na základe krivého obvinenia dokonca čelí trestnému stíhaniu. Čo spravíte, keď prídete o všetko? O manžela, bezpečie, ochranu, peniaze a povesť? Sydney hrozí väzenie a všetko sa jej rúca. Odvážna a húževnatá žena sa musí popasovať s osudom so cťou. V neznámom svete preto staví všetko na jednu kartu s odhodlaním vybudovať si život, na ktorý môže byť právom hrdá.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Fall from Grace , 2018


více info...

Přidat komentář

PetraCy
08.03.2022 4 z 5

Oddechové čtení...

alekis
02.11.2021 4 z 5

Raz príde čas, keď budete presvedčení, že je koniec.
A to bude začiatok.
Louis L’Amour

Knihu jsem četla ve zdařilém slovenském překladu, takže takto i vkládám příhodné úvodní motto.
Nízké hodnocení se dá vysvětlit asi tak: nejde v žádném případě o dílo z dnes tolik čtených, oblíbených a žádaných milostně - erotických romancí. Hlavní hrdinka je už dost "stará hráza", je jí devětačtyřicet, a to, že musí svést boj o místo na slunci, že musí překonávat dost tvrdé překážky, aby došla nakonec svého štěstí a úspěchu - na tom není přece nic moc zábavného! Nic jí nespadne do klína samo, je to boj, na kterém opravdu nic zábavného není. Takový boj sváděli a svádějí lidé vždy a všude dnes a denně.
Je to prostě příběh ze života, a to, že se odehrává v prostředí módního průmyslu je pouze malým osvěžením. Totéž v bleděmodrém by se mohlo stát kdekoliv. Podstatné je, že se hrdinka, s trochou štěstí a s velkou hromadou úsilí, dokáže odrazit od beznadějně hlubokého dna, odpoutat se od minulosti, podat svému štěstí ruku... a znovu začít žít! To je to hlavní.
Kniha se čte dobře, ale hodlala jsem dát jen 3*. Ovšem, za to povzbudivé motto... musím přidat :-).


sabca
11.03.2021 4 z 5

Přesně to co jsem od této spisovatelky čekala se mi dostalo. Sydney zažívala život jako na houpačce. Jednou nahoře a potom zase dole. Kdo si chce u knihy odpočinout tomu doporučuji

alnahu
16.02.2021 4 z 5

Další čtivý příběh os této autorky románu ze života .Ani tentokrát to není jinak-příběh Sydney kterou si život docela krutě pohrál, první manžel od ní odešel, druhý manžel náhle zemřel ,ztratila domov ,zůstala bez peněz, díky své naivitě byla vězněna ,přišla úplně o všechno .A i přesto že klesla na samé dno , nalezla sama sebe a stala se silnější. Hmotné věci ,které pro ni v manželství tolik znamenaly, ztratily na významu. A ona se opět díky přátelům dokázala postavit na vlastní nohy a poznala i novou lásku. Jak píše klarkys - příběh místy přitažený za vlasy ,ale také se mi četl dobře.

Rapeh
09.01.2021 4 z 5

Velmi zajímavý příběh. Četlo se jedním dechem. Chvílemi hlavní hrdinka vypadala že je velmi ale velmi naivní.

klarkys
15.12.2020 4 z 5

Občas dost přitažené za vlasy, ale četlo se to lehce jako vždycky :-)

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino