V Koreji se Korejcům nevyhneme

V Koreji se Korejcům nevyhneme https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34012/v-koreji-se-korejcum-nevyhneme-34012.jpg 4 33 4

Kniha známé české koreanistky nás vtipným a zasvěceným způsobem seznamuje s životem v dnešní jižní Koreji. Dozvíme se, jak žijí současní Korejci, co je zajímá, co mají rádi, jak se chovají v běžném životě, co je baví a co naopak vůbec, jak a co si oblékají, jak se chovají k hostům a jak bychom se měli chovat my coby turisté a návštěvníci. Kniha je dobrou průpravou pro všechny, kdo se do Koreje chystají, ale i pro všechny zájemce o tuto sice vzdálenou, ale čím dál bližší zemi.... celý text

Přidat komentář

-Endy-
25.10.2018 4 z 5

S Miriam Löwensteinovou bych si ráda sedla na lavičku, ideálně někde na Jeju, a dlouhé, velmi dlouhé hodiny ji poslouchala vyprávět o jí blízké zemi, kterou já miluji jen z dáli.
A pak bychom si těma našima levýma rukama mohly nakreslit nějakého toho Buddhu s podezřelým úsměvem ;)

f.enjoy69
20.04.2018 3 z 5

Tento "průvodce" byl pro mě překvapením už od samého začátku. Neočekával jsem až takto čtivý a přátelský styl, zpočátku to byl trochu šok, neboť očekávání "bude se jednat o poněkud suchopárný popis Korejců" zůstalo nevyslyšeno. Zpětně ale uznávám, že to bylo příjemné čtení doplněné spoustou autorčiných osobních postřehů a názorů, mnohdy až úsměvných. Ke konci už to z mé strany tak nějak vázlo a chtěl jsem to mít za sebou, proto slabší hodnocení, přesto s klidným srdcem říkám, že to bylo přínosné. Minimálně ve zjištění, kolik toho mají (obecně) společného s Japonci a že některé fenomény typické pro Japonsko jsou k nalezení i u jejich zámořských sousedů... :-)


fereny
01.09.2014 4 z 5

Skvělá, krásný náhled na Koreu aneb co v průvodci nevyčteme :)

keroro
29.01.2014 4 z 5

Velmi milý a čtivý cestopis, který by mohl být opravdu užitečný, pro kohokoliv, kdo se do Koreje chystá. Knížka je jinak poměrně stručná a krátká a k prohloubení již existujících znalostí, se tak příliš nehodí.

Kniha V Koreji se Korejcům nevyhneme je v

Právě čtených2x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst15x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x